S-ordfører afviser Sass: Vi går stadig ind for konventionerne

UDTALELSE: Der er ikke ændret på Socialdemokratiets politik trods gruppeformand Henrik Sass Larsens kontroversielle udmeldinger i et debatprogram, siger partiets retsordfører Trine Bramsen.

"Nu er det vores opgave at rode os ud igen, så vi får herredømmet tilbage," sagde Henrik Sass Larsen.
"Nu er det vores opgave at rode os ud igen, så vi får herredømmet tilbage," sagde Henrik Sass Larsen.Foto: Henning Bagger /Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Henrik Sass Larsen, gruppeformand for Socialdemokratiet, mener, at Danmark har "rodet sig ind i" alt for mange internationale konventioner og domstole. Dem vil han nu have os ud af. 

Det gjorde han klart i TV 2 News-programmet "Pind og Sass" i mandags, som er et politisk debatprogram med Henrik Sass Larsen og Søren Pind.

Men det er ikke en linje, Socialdemokratiet følger.

”Socialdemokratiet bakker op om konventionerne, som vi hele tiden har gjort. Men vi diskuterer gerne den dynamiske fortolkning,” skriver retsordfører Trine Bramsen (S) i en sms.

Socialdemokratiet bakker op om konventionerne, som vi hele tiden har gjort.

Trine Bramsen
Retsordfører (S)

Efter at flere medier begyndte at skrive om udtalelserne, udtrykte flere socialdemokrater deres forundring på Twitter og prøvede at klargøre, at Socialdemokratiet ikke har ændret politik. 

Den dynamiske fortolkning
I debatprogrammet sagde Henrik Sass Larsen blandt andet, at "Menneskerettighedsdomstolen er noget af det mest ødelæggende", og at hvis det stod til ham, så ville det bedste være at kalde det hjem til dansk ret igen, "sådan at det ikke er dem, der sidder og bestemmer". 

"Det er nogle vilde ting, man lige pludselig skal underlægge sig i en eller anden godheds navn, som jeg tror er virkelig ødelæggende for midten og har gjort, at man har fået ubeslutsomme regeringer og parlamenter jævnfør Merkel og ham der Macron," sagde Henrik Sass Larsen.

Selvom Socialdemokratiet støtter konventionerne, skriver Trine Bramsen, "at partiet gerne diskuterer den dynamiske fortolkning". Et arbejde, der allerede er i gang i Justitsministeriet. 

Trine Bramsen vil ikke uddybe yderligere, men henviser til dækningen af diskussionen i medierne.

Læs blandt andet hendes klumme om emnet i Netavisen Pio her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00