Simon Simonsen risikerer at miste folketingskandidatur

MODVIND: Et flertal i kredsbestyrelsen har udtrykt mistillid til folketingskandidat Simon Simonsen (S) efter hans kritiske udtalelser om sin partikollega Joy Mogensen (S).  

Det er ikke længere sikkert, at Simon Simonsen (S) skal deltage i den kommende valgkamp. Han risikerer nemlig at miste sit folketingskandidatur.

Det står klart, efter et flertal i bestyrelsen for kredsen i Indre By og Christianshavn mandag aften udtrykte mistillid til S-kandidaten.

Det skriver TV 2.

Mistilliden er opstået, efter Simon Simonsen 29. april kritiserede sin partikollega Joy Mogensen (S), der er borgmester i Roskilde Kommune, i et opslag på Facebook.

Simon Simonsens kritik af Joy Mogensen handler om hendes valg om at starte en familie alene. I facebookopslaget skrev han blandt andet: "At blive aleneforældre er blevet et personligt frigørelsesprojekt, der handler om selvrealisering frem for at forsøge at komme hinanden mere ved, satse mere på familielivet og ad den vej skabe en familie". 

På kant med partiet
Handlingen har betydet, at bestyrelsen har mistillid til Simon Simonsen, og kredsen skal nu indkalde sine 400 medlemmer til ekstraordinær generalforsamling, hvor beslutningen om Simon Simonsens kandidatur skal tages.

Indkaldelsen skal som udgangspunkt udskrives med ti dages varsel, men det er muligt at indkalde med to dages varsel, hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet valg. 

Derefter skal Indenrigsministeriet have 11 dages frist, hvis partiet vælger at udskifte Simon Simonsen.

Simon Simonsen er socialdemokratisk medlem af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. Han blev valgt ind i 2017 med 964 personlige stemmer. 

Forrige artikel Mette Bock om ny kanal: Det passer jo ikke til det Radio24syv, vi har lige nu Mette Bock om ny kanal: Det passer jo ikke til det Radio24syv, vi har lige nu Næste artikel Dagens overblik: Stram Kurs er officielt klar til valg, og S-kandidat risikerer at miste sit kandidatur Dagens overblik: Stram Kurs er officielt klar til valg, og S-kandidat risikerer at miste sit kandidatur