S vil indlede Danmarks største politiske samtale

KONGRES: Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby gør status. Tabet af regeringsmagten overstråles af det bedste valg i 15 år og 1.000 nye medlemmer i 2015. Nu skal partiets kerneværdier tilpasses den nye virkelighed i nyt principprogram.

Socialdemokraterne tabte regeringsmagten, men vandt valget, konkluderede partisekretær Lars Midtiby på kongressen i Aalborg.
Socialdemokraterne tabte regeringsmagten, men vandt valget, konkluderede partisekretær Lars Midtiby på kongressen i Aalborg.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Søren Elkrog Friis

Socialdemokraterne tabte regeringsmagten, men vandt valget.

Sådan opsummerer partisekretær Lars Midtiby situationen, da han søndag middag gør status på Socialdemokraternes tilstand på partiets kongres i Aaalborg.

"Socialdemokraterne blev igen Danmarks største parti i Folketinget, så selv om skuffelsen over at tabe regeringsmagten var stor, så har vi som socialdemokrater og som partiorganisation god grund til at ranke ryggen," lød det fra talerstolen.

Nyt principprogram skal vedtages i 2017
Der er nu gået tre måneder siden valget. Og med 1.000 nye medlemmer i 2015 er der god grund til tilfredshed, mener partisekretæren.

Vores værdier er de samme, men den verden, de skal være relevante i, og de problemer, de skal løse, er noget helt andet.

Lars Midtiby
Partisekretær, Socialdemokraterne

"Vi er et stærkt parti, og vi skal have høje ambitioner for vores partiorganisation. Vi skal være omdrejningspunktet for Danmarks største politiske samtale," sagde Lars Midtiby.

Meget af den samtale kommer nok til at dreje sig om det nye principprogram, som Socialdemokraterne efter planen skal vedtage på kongressen i 2017.

"Det handler om at få vores grundlæggende værdier diskuteret grundigt. Vores værdier er de samme, men den verden, de skal være relevante i, og de problemer, de skal løse, er noget helt andet," sagde partisekretæren.

Opgør med skyggekandidater ulmer
Samtidig indleder Socialdemokraterne en proces med at revidere partiets love, som ifølge hovedbestyrelsen allerede skal gennemføres næste år.

Her udpeger Lars Midtiby den omdiskuterede brug af skyggekandidater som et emne, der skal til eftersyn.

Det har skabt stor fortørnelse i flere lokale partiforeninger, at kandidater til Folketingsvalget har været opstillet udelukkende med det formål at føre valgkamp for en anden af partiets kandidater.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Midtiby

Direktør, Danmarks Naturfredningsforening
cand.jur. (Aarhus Uni. 2006), MPA (CBS), Marshall Memorial Fellow (2012)

0:000:00