Det får arbejderfamilien, direktøren og den enlige forsørger ud af regeringens skattereform

Enlige forsørgere og direktørerne får mest ud af regeringens varslede skattereform i kroner og øre. Det viser nye tal fra regeringen.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Jonas Wiinblad Overgaard

13.600 kroner om året.

Så meget kan en direktørfamilie se frem til at spare i skat med SVM-regeringens skattereform.

Den enlige arbejder med barn vil få 7.500 kroner mere til sig selv om året, mens arbejderfamilien vil få 4.500 kroner mere udbetalt, hvis regeringens planer bliver ført ud i livet.

Det fremgår af nye tal fra Finansministeriet samt Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som selv har regnet på tallene på baggrund af Finansministeriets regnemetoder og familietyper. 

Mette Frederiksens nye midterregering præsenterede i sidste uge sine planer om en skattereform som en del af et samlet regeringsgrundlag.

Med reformen vil regeringen kort fortalt øge beskæftigelsesfradraget for alle i arbejde, indføre et særligt fradrag til enlige forsørgere og en helt ny model for topskat.

Stort set hele det arbejdende Danmark får en mindre skattelettelse

Mads Lundby Hansen, Cheføkonom i Cepos

Med den nye model vil man få en topskattelettelse, hvis man tjener under 750.000 kroner om året. Tjener man over 2,5 millioner kroner om året, skal man til gengæld betale mere i topskat. 

I tabellen herunder fremgår, hvor meget forskellige danske familietyper, der er i beskæftigelse, får ud af skattereformen i årlig disponibel indkomst. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00