Sådan ser Løkkes folkeskole-rejsehold ud

REJSEHOLD: Se, hvem der sidder i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) rejsehold, der skal foretage et eftersyn af folkeskolen.
Lars Løkke Rasmussen har nu sat navn på medlemmerne af rejseholdet, der skal foretage eftersynet af folkeskolen.
Lars Løkke Rasmussen har nu sat navn på medlemmerne af rejseholdet, der skal foretage eftersynet af folkeskolen.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Anders Heissel

Regeringen har som opfølgning på Marienborg-ugen sammensat et
rejsehold, der skal gennemføre et 360-graders serviceeftersyn af den
danske folkeskole.

Sådan ser det ud:

1. Jørgen Søndergaard, direktor, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, formand for Skolerådet

2. Mats Ekholm, professor, Karlstads Universitet, Karlstad, Sverige

Med rejseholdet tager vi næste skridt i serviceeftersynet af folkeskolen. Rejseholdet sikrer, at vi systematisk kommer hele vejen rundt i skolelandskabet.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister

3. Eva Hofman-Bang, direktør, CPH West - Uddannelsescenter København Vest, formand for Undervisningsministeriets Råd for de Gymnasiale Uddannelser

4. Henrik Berggren Jessen, skoleleder, Nørremarksskolen, Vejle

5. Tine Marie Balck Sørensen, lærer på Tre Falke Skolen, Frederiksberg

6. Hanne Them, lærer, Birkhovedskolen i Nyborg

Rejseholdet skal på udvalgte skoler, institutioner og kommuner i hele landet gennemføre målrettede samtaler med aktører og interessenter med tilknytning til folkeskolen. Rejseholdet skal systematisk kortlægge styrker og svagheder ved den danske folkeskole i lyset af regeringens målsætning om at styrke fagligheden, samt at flere unge skal gennemfære en ungdomsuddannelse, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

På baggrund af kortlægningen skal rejseholdet komme med konkrete forslag til forbedringer.

Rejseholdet afrapporterer til et møde i regeringens Vækstforum d. 3.- 4. juni. Desuden skal rejseholdets foreløbige konklusioner drøftes i et nyt møde på Marienborg i slutningen af maj med de organisationer, der deltog i Marienborg-ugens konstruktive drøftelser.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen siger:

"Marienborg-ugen viste, at der er bred tilslutning til regeringens ambition om at skabe en bedre folkeskole. Alle deltagerne kom med konstruktive ideer til, hvordan folkeskolen kan styrkes og blive en bedre affyringsrampe for de unges videre vej i uddannelsessystemet. Med rejseholdet tager vi næste skridt i serviceeftersynet af folkeskolen. Rejseholdet sikrer, at vi systematisk kommer hele vejen rundt i
skolelandskabet. Forældre, elever, medarbejdere, skoleledere, kommuner og aftagere i hele landet bliver inddraget i processen. Slutproduktet skal gerne være nogle gode forslag til, hvordan vi styrker fagligheden i folkesskolen," siger statsministeren og fortsætter:

"Rejseholdets arbejde vil skabe et fælles grundlag for de videre drøftelser af, hvad der skal til for at få foldet folkeskolens potentiale fuldt ud, så vi kan få en skole på niveau med de bedste i verden. Gerne i form af et nationalt partnerskab med alle de interessenter, der ønsker at være med."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Jørgen Søndergaard

Emeritius, Vive, bestyrelsesmedlem, Den Danske Forskningsfond, senior fellow, Kraka, medlem af kommissionen, 2. generationsreformer
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1974)

0:000:00