Sådan vil bredt flertal fordele penge fra ny socialfond

NY AFTALE: Den Sociale Investeringsfond skal investere i anbragte børn og unge og blandt andet udvikle indsatser for børn af misbrugere. Det har et bredt flertal i Folketinget aftalt.

Den Sociale Investeringsfond blev vedtaget i december 2018 og har nu fået sine første indsatsområder.
Den Sociale Investeringsfond blev vedtaget i december 2018 og har nu fået sine første indsatsområder.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Arp

Den Sociale Investeringsfond blev vedtaget som en del af aftalen om satspuljen for 2018 tilbage i december, og nu er et flertal i Folketinget så nået frem til, hvad fondens første indsatsområder skal være.

Aftalen er indgået af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale og SF.

Parterne har aftalt, at fonden skal investere i anbragte børn og unge og derudover udvikle investeringsprogrammer inden for områderne arbejdsmiljø, borgere i risiko for livstilssygdomme og børn af misbrugere.

”Jeg er glad for, at et bredt flertal i Folketinget nu har besluttet fondens første indsatsområder. Det er godt, at vi i fællesskab tør at tænke nyt og gå nye veje i jagten på at give borgerne indsatser, som virker – til gavn for både den enkelte borger og for hele samfundet,” siger innovationsminister Sophie Løhde (V) om aftalen i en pressemeddelelse.

Det er godt, at vi i fællesskab tør at tænke nyt og gå nye veje i jagten på at give borgerne indsatser, som virker – til gavn for både den enkelte borger og for hele samfundet.

Sophie Løhde (V)
Innovationsminister

Går nu i dialog
Den Sociale Investeringsfond blev til med det formål at udvikle helhedsorienterede indsatser på de store velfærdsområder og samtidig udbrede de indsatser, der allerede har vist gode resultater.

Og fondens formand, Karen Hækkerup, glæder sig nu til at trække i arbejdstøjet:

”Efter de politiske indsatsområder er blevet fastlagt, har vi i fonden kastet os over at finde bud på de første cases, vi kan arbejde videre med. Vi har også per 1. maj fået ansat en sekretariatsleder, så nu går vi for alvor i gang,” siger den tidligere S-minister.

Med aftalen vil Den Sociale Investeringsfond gå i dialog med både aktører og fagfolk på områderne og med kommuner, regioner og civilsamfundsorganisationer, som vil være med til at føre de aftalte indsatser ud i livet.

Dokumentation

Om Den Sociale Investeringfond
Den Sociale Investeringsfond blev til som en del af aftalen om satspuljen for 2018, der blev indgået af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF og vedtaget i december sidste år. 

Fonden er opdelt i to dele:

  • En investeringsfond, som skal investere i konkrete sociale investeringsprogrammer.
  • En udviklingsfond, der skal arbejde med at udvikle og modne sociale investeringsprogrammer.

Den Sociale Investeringsfond har en startkapital på 78 millioner kroner, herunder 28 millioner kroner i udviklingsfonden og 50 millioner kroner i investeringsfonden.

Kilde: Finansministeriet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00