Sådan vil kommunerne hæve og sænke skatterne i 2021

SKATTEÆNDRING: Borgere i 36 kommuner kan se frem til ændringer i skatten, efter udligningsreformen har omfordelt milliarder mellem landsdelene. Få et overblik her.

Fra næste år går borgere i 15 kommuner skattestigninger i møde, mens borgere i 21 kommuner kan se frem til skattelettelser.

Det viser kommunernes budgetterede skatter for 2021, som netop er blevet indberettet til Social- og Indenrigsministeriet. 

Ændringerne kommer i kølvandet på udligningsreformen, som fordeler milliarder mellem landets kommunegrænser.

Overskrider rammerne
Det indgår nemlig i den aftale, som S-regeringen, Venstre, Radikale, SF og Alternativet vedtog i maj, at kommuner med tab på reformen får mulighed for at hæve indkomstskatten tilsvarende. Dog er det et krav, at skatten samlet set forbliver uændret.

Kommunerne fik derfor mulighed for at hæve skatterne med i alt 430 millioner kroner. Men kommunerne har sprængt den aftaleramme med omkring 126 millioner kroner.

Derfor vil kommunerne fra næste år blive fratrukket tilskud for et tilsvarende beløb, skriver Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

Regeringen vil samtidig søge opbakning til at sænke den statslige bundskat som modsvar til de højere skatter i kommunerne, lyder det. 

 

Forrige artikel København finder ny topchef hos Rosenkrantz-Theil København finder ny topchef hos Rosenkrantz-Theil Næste artikel Se pressemødet: Udenrigsministeriet fraråder rejser til flere lande Se pressemødet: Udenrigsministeriet fraråder rejser til flere lande
Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

AJOUR: Teknik- og Miljøforvaltningen har opdaget, at der formentlig er svindlet for cirka 50 millioner kroner. Hvordan er det sket? Og hvad mangler vi at få svar på? Det forklarer Altingets hovedstadsredaktør mere om i dagens udsendelse.