Sådan ville Folketinget se ud, hvis de unge bestemte

PROGNOSE: Fik de unge vælgere alene lov at bestemme, ville Stram Kurs og Alternativet stå stærkt efter valget. Se, hvordan Folketinget ville se ud, hvis kun de unge bestemte.

Hvis Folketinget alene skulle sammensættes af unge vælgere mellem 18 og 24 år, ville rød blok - inklusive Alternative - stå til en markant valgsejr onsdag den 5. juni. 

Samlet står partierne i rød blok til at få 104 ud af de 175 mandater, der bliver fordelt i Danmark. Omvendt ville blå blok kun kunne samle 60 mandater, hvis man ikke medregner Stram Kurs' 11 mandater.

Det viser en ny analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Hos de unge er magtpartierne S og V stadig landets to største partier med henholdsvis 31 og 22 mandater. Alternativet, der ellers står relativt dårligt i målingerne for alle aldersgrupper, har godt fat i de unge og står til 19 mandater.

Og på den yderste højrefløj er det interessant at bemærke, at Dansk Folkeparti og Stram Kurs med youtube-fænomenet Rasmus Paludan i spidsen begge står til 11 mandater. 

”Mens DF og Nye Borgerlige har fat i den mere ældre gruppe af indvandringsskeptikere, ser vi en del unge mænd, der er mere på sociale medier, som bakker op om Paludans projekt. Det skyldes blandt andet Youtube, hvor Stram Kurs startede sin base,” siger Kasper Møller Hansen

Læs hele artiklen på Altinget: christiansborg, hvor du får endnu mere baggrund og flere kommentarer. Artiklen går desuden i dybden med, hvordan de enkelte partiers evne er til at tiltrække unge vælgere, og hvad det betyder for Konservative og Venstre, at en stor del af deres vælgere er over 60 år. 

Tema: Folketingsvalg 2019

Forrige artikel Godt nyt for Vestager: EU-chefer vil lade kvinderne komme til magten Godt nyt for Vestager: EU-chefer vil lade kvinderne komme til magten Næste artikel Snit af målinger: R når det højeste niveau i Østergaards tid som leder Snit af målinger: R når det højeste niveau i Østergaards tid som leder