Samuelsen står fast: Topskat er værdipolitik

Se et sammendrag fra Liberal Alliances pressemøde 31. august 2016 ovenfor. (Foto: Ritzau. Redigering: Altinget.)

KRAV: Anders Samuelsen mener ikke, at regeringens 2025-udspil er godt nok og står fast på topskattelettelser på fem procentpoint hele vejen op. Ellers vil LA trække støtten til regeringen, fastslår han. 

De stålsatte blå øjne blinker ikke, og Liberal Alliance står fast på topskattelettelelser på fem procentpoint.

Det var hovedbudskabet fra Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, på partiets pressemøde dagen efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede regeringens 2025-plan.

”Vi står i samme position, og der er ingen vaklen i geledderne. Det, vi har brugt tiden på, er at stykke vores eget udspil sammen,” sagde Anders Samuelsen.

Dermed står han fast på kravet om topskattelettelser på fem procentpoint hele vejen op.

”Sagen er, at for os er det her værdipolitik. Vores mål er at afskaffe topskatten fuldstændig. Helt afskaffe den. I kompromisets navn og i forsøget på at finde hinanden har vi sagt, at vi har en rød linje, der heder fem procentpoint på topskatten hele vejen op," sagde Anders Samuelsen og forsatte:

"Det her er hjerteblod for os.”

Han mindede på pressemødet samtidig om Liberal Alliances tidligere bud på en 2025-plan. Her behøver man ifølge Anders Samuelsen ikke at gøre noget ved SU'en eller hæve pensionsalderen, som der bliver lagt op til i regeringens plan.

”Danmark lider under skattekonkurrencen. Vi lider under ikke at være konkurrencedygtige,” sagde han.

Liberal Alliance kalder udspillet Mere ambitiøst og mere enkelt.

Striden mellem regeringen og Liberal Alliance handler om, at regeringens udspil nedsætter topskatten på fem procentpoint for alle, der tjener under en million om året. Liberal Alliance vil have fem procentpoints topskattelettelser til alle.

Både Socialdemokraterne og DF har afvist topskattelettelser, men forhandlingerne går i gang fredag.

Sidst opdateres 14.45

Forrige artikel Regeringen vil skære videre i uddannelser Regeringen vil skære videre i uddannelser Næste artikel Holstein: Samuelsen blev oppe i træet Holstein: Samuelsen blev oppe i træet