Samuelsen: Vi skal være en liberal isbryder

LANDSMØDE: Liberal Alliance skal være en isbryder, der sikrer liberale reformer af velfærdsstaten, sagde partileder Anders Samuelsen på Liberal Alliances landsmøde. Her langede han ud efter de øvrige borgerlige partier og advarede mod et rent V-DF-flertal.
Anders JerkingAgnete Finnemann Scheel

Det var en selvsikker Anders Samuelsen, som lørdag formiddag holdt tale på Liberal Alliances landsmøde i København.

”Vi er gået fra at have været Den grimme Ælling, udsat for hån, spot og latterliggørelse, til at blive en fuldvoksen, stærk – stolt – svane,” sagde han med henvisning til, at partiet længe var dømt helt ude, men nu ligger på omkring 5 procent i meningsmålingerne.

Han fortsatte:

"Dermed ikke være sagt, at vi ikke gerne vil være større. Det vil vi. Og det bliver vi!" 

Samuelsen brugte store dele af sin tale på at lange ud efter de andre partier – ikke mindst Venstre og Konservative, som ifølge Samuelsen ikke fik nok ud af de ti år i regering.

”Jeg medgiver, at De Konservative sad 10 år i en såkaldt borgerlig regering. Det har sikkert været gode år. For dem. Men til ingen verdens nytte. For os andre. Tak for ingenting. Jeg erkender, at Venstre i dag er det største parti i Danmark. Til gengæld efterlod Venstre et Danmark, hvor de gode år var blevet soldet op i offentligt forbrug. Til ingen verdens nytte,” sagde Samuelsen.

Han understregede i sin tale, at Liberal Alliance skal være en ”isbryder”, der sikrer liberale reformer af velfærdsstaten efter et valg.

Det kan blive vanskeligt sammen med Dansk Folkeparti, som Samuelsen mener har placeret sig et sted mellem Enhedslisten og SF.

”Derfor har jeg et budskab til alle borgerlige i dette land: Det vil være en katastrofe, hvis V og DF alene får flertal sammen efter næste valg. Så kommer der til at ske mindre end ingenting,” sagde Samuelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00