Sass-forslag om at lempe krav til boliglån skydes ned

REALKREDIT: Det er både uklogt og en farlig kurs at lempe kravene til boliglån i København, som Henrik Sass Larsen foreslår. Sådan lyder reaktionerne fra både blå og røde partier.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

”Det er lidt træls, at vi har en måske kommende finansminister, som øjensynligt ikke har lært noget af de seneste 20 års udvikling på boligmarkedet.”

Sådan lyder reaktionen fra Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, oven på Socialdemokratiets gruppeformands, Henrik Sass Larsens, signal om at slække kravene for boliglån i København.

”Reglerne er alt for rigide og alt for hårde. Finanstilsynet bør løsne grebet, så almindelige mennesker kan få mulighed for at komme ind på boligmarkedet igen,” lød det fra gruppeformanden i et interview til Børsen tirsdag.

Men forslaget får den kolde skulder fra samtlige folketingspartier, Altinget har talt med.

Det vil være en meget kortvarig gevinst for de boligkøbere, som Socialdemokratiet gerne vil hjælpe, fordi det jo lynhurtigt vil sætte sig i priserne

Rasmus Jarlov (K)
Erhvervsminister

Jarlov: Sætter sig lynhurtigt i priserne
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har ingen planer om at lempe reglerne for boliglån og tvivler desuden stærkt på, at det vil få den ønskede effekt, som Henrik Sass Larsen efterspørger.

”Jeg hører ingen økonomer, der vil anbefale det her. Det vil være en meget kortvarig gevinst for de boligkøbere, som Socialdemokratiet gerne vil hjælpe, fordi det jo lynhurtigt vil sætte sig i priserne,” siger Rasmus Jarlov, selvom han anerkender problematikken. Men det er helt andre greb, der skal til, understreger han.

”Det er ganske rigtigt svært for førstegangskøbere at komme ind på boligmarkedet i særligt København. Det er også derfor, vi har en masse planer om at tillade mere byggeri i hovedstadsområdet, for det er det, der skal til for at skabe balance mellem udbud og efterspørgsel,” siger ministeren.

Kravene til at optage boliglån blev strammet af den siddende regering. Læs, hvorfor og hvordan i den fulde artikel på Altinget: by og bolig, hvor du også får reaktioner på Sass' melding fra R, SF og LA.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Sass Larsen

Adm. direktør, Aktive Ejere, formand, Klasselotteriet, bestyrelsesmedlem, Nordsøenheden
bachelor i HA/forvaltningsstudier (RUC)

Pelle Dragsted

Politisk ordfører, MF (EL)
BA i historie (Københavns Uni. 2001), master i retorik og formidling (Aarhus Uni. 2016)

0:000:00