Se Enhedslistens pressemøde efter sommertræf

SOMMERTRÆF: Se pressemødet med politisk ordfører Pernille Skipper og ny gruppeformand Peder Hvelplund ved Enhedslistens sommertræf. 

"Vi skal sikre, at Enhedslisten bliver et reelt landsdækkende parti."

Sådan lyder ambitionen fra den nyslåede gruppeformand, Peder Hvelplund, der selv er valgt ind i Nordjylland.

Han mener, at partiet har haft sværere ved at række ud til mennesker i de mindre byer og landdistrikerne end i de større byer.

Det fortalte han under pressemødet i forbindelse med partiets sommertræf.

Ingen opbakning til yderligere åbning
"Partiet kan under ingen omstændigheder bakke op om at åbne mere for diskoteker og natklubber lige nu."

Sådan svarede Peder Hvelplund på spørgsmålet om partiets position i de kommende genåbningsforhandlinger. Ifølge ham kommer den kommende tid mere til at handle om at begrænse end om at genåbne samfundet.

”Vi går ikke til forhandlinger med ultimative krav.”
Pernille Skipper vil have en generel sækning af pensionsalderen på bordet, når regeringens forslag om tidligere tilbagetrækning skal forhandles. Men kravet er ikke ultimativt, og der er mange ender, der skal mødes i forhandlingerne, påpegede hun.

Anderledes ultimativ var Skipper, da det kom til Dansk Folkepartis forslag om at finansiere en pensionsreform med undlændingestramninger:

"Selvfølgelig afviser jeg udlændingestramninger som en finansieringskilde. Det er klart," svarede den politiske ordfører.

 

Forrige artikel Minister indkalder Google til møde: Minister indkalder Google til møde: "Der er behov for nogle mere rimelige spilleregler" Næste artikel Lærerne og kommunerne lander aftale om lærernes arbejdstid Lærerne og kommunerne lander aftale om lærernes arbejdstid