Se listen: Enhedslisten laver ordførerrokade

ROKADE: Enhedslisten flytter rundt på sine ordførerskaber i anledning af, at Johanne Schmidt-Nielsen fredag går på barsel. Det betyder blandt andet, at Pelle Dragsted må afgive sin post som finansordfører. Se den fulde liste her.

Enhedslisten rokerer rundt på sine ordførere.

Det sker i kølvandet på, at Johanne Schmidt-Nielsen fredag går på barsel, og partiet skal finde en ny udlændinge- og integrationsordfører.

Den post overtager Nikolaj Villumsen, der tidligere også har været politisk ordfører for Enhedslisten, mens Pernille Skipper var på barsel.

Det er en opgave, som han ser frem til, selvom han ikke lægger skjul på, at det er en tung arv, han skal løfte efter Johanne Schmidt-Nielsen.

"Vi har en stor opgave i at forsvare menneskerettigheder og de borgerlige frihedsrettigheder. For selvfølgelig skal Danmark tage internationalt ansvar. Vi er et rigt land i en verden med historisk mange på flugt," siger han i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at man samtidig ikke skal lukke øjnene for de udfordringer, der følger med, når Danmark skal rumme flere flygtninge.

"Og her er det en hovedopgave for Enhedslisten at sikre, at opgaverne bliver fordelt solidarisk, så det ikke er underdanmark i de udsatte boligområder, der får hele regningen," siger Nikolaj Villumsen.

Rokaden betyder også, at Pelle Dragsted må afgive sin post som finansordfører. Han og Johanne Schmidt-Nielsen falder for Enhedslistens rotationsprincip ved næste folketingsvalg, hvilket betyder, at de ikke kan genopstille.

Pernille Skipper vendte tilbage til Folketinget for et par uger siden og er selvfølgelig igen partiets politiske ordfører.

Få overblik over den fulde rokade her:

  • Nikolaj Villumsen overtager udlændinge, asyl og integration og forbliver i Europarådets parlamentariske forsamling.
  • Rosa Lund indtræder i Folketinget i stedet for Johanne Schmidt-Nielsen og overtager retsområdet fra Rune Lund.
  • Søren Søndergaard bliver ny udenrigsordfører i stedet for Nikolaj Villumsen.
  • Stine Brix overtager indfødsretsordførerskabet fra Johanne Schmidt-Nielsen.
  • Rune Lund overtager finansområdet fra Pelle Dragsted.
  • Eva Flyvholm overtager beredskabsordførerskabet fra Nikolaj Villumsen og teleordførerskabet fra Søren Egge Rasmussen.

Forrige artikel Fagbevægelserne sender konfliktvarsel: Mere end 60.000 skal strejke Fagbevægelserne sender konfliktvarsel: Mere end 60.000 skal strejke Næste artikel Løhde: Vi forbereder os på en lockout Løhde: Vi forbereder os på en lockout