Se listen: Her er de ministre og topembedsmænd, der var til Tour de France-fejring i Paris

Omkring 30 repræsentanter fra det officielle Danmark var i Paris, da Jonas Vingegaard fejrede sin Tour de France-triumf. Altinget har samlet et overblik over de ministre, borgmestre og embedsmænd, der sammen med kronprinsen var inviteret til præsidenttribunen på Champs-Elysées den julidag i 2022.

Kronprins Frederik og statsminister Mette Frederiksen var begge med Jonas Vingegaard på podiet i Paris 24. juli 2022. Arkivfoto.
Kronprins Frederik og statsminister Mette Frederiksen var begge med Jonas Vingegaard på podiet i Paris 24. juli 2022. Arkivfoto.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenRasmus Dahl Løppenthin

"Casual chic. F.eks. lyse bukser og lys skjorte. Solhat kan være en fordel, da der kan blive meget varmt på tribunen (der forventes pt. 34 graders varme)."

Sådan lød dresscoden i den officielle indbydelse, der gav adgang til at overvære Jonas Vingegaards sejr og afslutningen på Tour De France 2022 fra præsidenttribunen på Champs-Elysées.

Kronprins Frederik tog imod Jonas Vingegaard ved målstregen og flankerede herefter thyboen på podiet sammen statsminister med Mette Frederiksen (S).

Men statsministeren var ikke ene om at repræsentere regeringen på Tribune Presidentielle Avenue des Champs-Elysées Paris. 

Både daværende kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og daværende sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fulgte afslutningen fra præsidenttribunen, hvor også Erhvervsministeriets departementschef, Michael Dithmer, fire borgmestre, to borgmesterhustruer samt en kommunaldirektør var blandt de inviterede. 

Altinget har samlet en liste over de omkring 30 repræsentanter fra det officielle Danmark, som Tour de France-arrangøren, ASO, inviterede til præsidenttribunen.

Udover kronprinsen har Altinget valgt kun at navngive politikere samt embedsmænd med direktør,- departementschefs,- formand- og næstformandstitler.

De resterende personer er nævnt med deres titler.

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS 🇩🇰 (@detdanskekongehus)

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00