Nye Borgerlige stiller tre krav til borgerlig statsminister

Pernille Vermund og Peter Seier Christensen til pressemøde for Nye Borgerlige torsdag 22. september.

NYT PARTI: Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, har tre ultimative krav til en borgerlig statsminister. Hun afviser dog at vælte en blå regeringsleder.

Skal det nye højreparti Nye Borgerlige pege på en blå statsminister, har partiet tre ultimative krav, der skal opfyldes.

Sådan lyder det fra Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund.

”Jeg vil pege på den borgerlige statsministerkandidat, som vil gennemføre vores tre krav, nemlig at få stoppet asylbehandlingen i Danmark, stille krav om selvforsørgelse til udlændinge i Danmark og naturligvis udvise kriminelle udlændinge efter første dom,” siger Pernille Vermund og fortsætter:

”Når jeg stiller de krav, er det ikke for at være på tværs. Hvis ikke vi får bugt med det her og løst de store problemer, som vi står overfor, så kan alt andet være ligegyldigt.”

Hun vil ikke sætte navn på sin foretrukne borgerlige statsministerkandidat:

”Vi må se, hvem der byder sig til. Jeg tager gerne ansvaret på mig, hvis ikke der er andre, som gør det. Men jeg er ret sikker på, at vi nok skal finde en løsning,” siger Pernille Vermund.

Vil have maksimal indflydelse
Nye Borgerlige meddelte onsdag aften, at partiet nu har samlet de påkrævede 20.109 vælgererklæringer, det kræver at blive opstillet ved næste folketingsvalg.

Pernille Vermund understreger, at partiets tre krav gælder i forhold til at pege på en statsminister. Kommer Nye Borgerlige i Folketinget ved næste valg uden at blive en del af regeringens parlamentariske flertal, har partiet nemlig ikke tænkt sig at sætte sig over i hjørnet og trille tommelfingre i fire år, selvom kravene ikke bliver opfyldt.

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få optimal og maksimal indflydelse. Men for mig giver det ikke mening at lægge Nye Borgerlige-stemmer til en statsminister, som ikke forstår, at det her er meget, meget vigtige udfordringer at få løst,” siger hun med henvisning til partiets tre krav.

Udover de tre allerede nævnte krav, vil Nye Borgerlige blandt andet have Danmark ud af EU og Statsløsekonventionen og Flygtningekonventionen. Partiet går også ind for at afskaffe racismeparagraffen, sløjfe store dele af udviklingsbistanden, forbyde muslimske piger og kvinder at bære tørklæde i skoler og øge forsvarsbudgettet.

Nye Borgerlige har nu afleveret deres vælgererklæringer til Social- og Indenrigsministeriet, der skal verificere og godkende dem og herefter sagsbehandle anmodningen om at blive opstillingsberettiget. Dette kan tage op til et par uger. 

,

Forrige artikel Her er 10 markante Vermund-citater Her er 10 markante Vermund-citater Næste artikel Nye Borgerlige: Kun muslimsk beklædning skal forbydes