Se Uffe Elbæks sidste dag som folkevalgt: “Jeg nåede lige at gå ordenligt ned fra scenen”

Uffe Elbæk valgte ikke at genopstille ved det netop overståede folketingsvalg, og dermed sætter han punktum for 11 år som folketingspolitiker, hvor han både nåede at være kulturminister og partistifter. Se, hvordan han valgte at bruge sin sidste dag som folkevalgt politiker.

Mads Outzen

Uffe Elbæks politiske liv startede i Aarhus i 2001, men han trådte først for alvor ind på den landspolitiske scene i 2011, da han blev valgt ind i Folketinget for Radikale Venstre. Siden blev han både kulturminister og stiftede som bekendt Alternativet i 2013 sammen med Josephine Fock.

Med flere start-ups, partihop og et enkelt statsministerkandidatur i bagagen kan han fremstå som en politiker, som bedre kan lide at handle på en idé end at tale den ihjel.

Det er nok også en af årsagerne til, at han som politiker har han delt vandene.

Læs også

Fuldstændig hamrende ligeglad

Da han overtog kulturministerposten i 2011, sagde han:

”Jeg er rigtig glad for at arbejde her, så længe det nu varer. Man skal huske på, at man aldrig ved, hvornår det er slut, og man altid bliver bedømt på den måde, man går ned fra scenen på.”

Alligevel fortæller han på valgdagen, at han er ”fuldstændig ligeglad med det der såkaldte eftermæle – fuldstændig hamrende ligeglad”. Og så tilføjer han:

”Også fordi jeg er slet ikke færdig. Det kan godt være, jeg går ind i et nyt livskapitel som pensionist, men der er sandelig mange måder at være pensionist på.”

Altinget har fulgt Uffe Elbæk på hans sidste dag som folkevalgt politiker, hvor han fortæller, om hvordan han selv ser på sit exit fra den politiske scene. Se filmen ovenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Uffe Elbæk

Forfatter, fhv. MF (ALT), fhv. kulturminister (R)
socialpædagog (Peter Sabroe Seminariet 1982), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1987)

0:000:00