Nyt forslag: Op til seks års fængsel for at sprede terror-propaganda

STRAF: Regeringen vil ændre terrorparagraffen for at forhindre spredning af propaganda.

Det skal koste op til seks års fængsel, hvis man deler online-propaganda fra terrororganisationer som Islamisk Stat.

Det mener justitsminister Søren Pind (V) ifølge DR.

”Vi må ikke undervurdere vores fjende i denne sammenhæng. Det er mennesker, der vil os det ondt. Rigtig ondt. Og som håber og arbejder på, at deres propaganda vil ramme svage sjæle iblandt os og få dem til at agere efter det. Det er vi nødt til at reagere på,” siger Søren Pind til DR.

Regeringen vil ændre straffelovens terrorparagraf, så det fremover bliver strafbart at dele terror-propaganda.

I dag kan man straffes for at billige terror eller fremme en terrorvirksomhed, men en ændring skal gøre det nemmere at retsforfølge dem, der udbreder terror-propaganda, mener regeringen.

Regeringen har valgt at klargøre af reglerne, så det bliver nemmere for anklagemyndigheden at rejse sagerne og nemmere for domstolene at dømme.

Søren pind pointerer, at man skal huske, at de regler, vi har nu, er skrevet i en anden tid før internettet.

Ekstremister og terroristers brug af internet og sociale medier er ifølge Politiets Efterretningstjeneste eksploderet inden for de seneste år. Med en ændring af terrorparagraffen er det regeringens håb, at det bliver nemmere at dømme folk, der deler denne terrorpropaganda.

Forrige artikel Karsten Lauritzen skal måske stå historisk skoleret Karsten Lauritzen skal måske stå historisk skoleret Næste artikel Liberal Alliance vil sætte klimamærke på fødevarer Liberal Alliance vil sætte klimamærke på fødevarer