SF-DF-alliancen fortsætter: Stop lettelse af selskabsskat

SKAT: SF og Dansk Folkeparti går nu med fælles melding om, at de vil aflyse en planlagt lettelse i selskabsskatten i 2016.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Lise-Lotte Skjoldan

SF og Dansk Folkeparti finder endnu en gang fælles fodslag på et centralt politikområde. De to partier fra hver sin blok melder nemlig nu ud, at de vil aflyse en planlagt lettelse i selskabsskatten i 2016.

Det skriver Finans.dk

I 2013 indgik regeringen, som SF på daværende tidspunkt var en del, en vækst-aftale, hvor selskabskatten gradvist skulle sænkes fra 25 procent til 22 procent i 2016. Men nu foreslår SF og Dansk Folkeparti, at man stopper den gradvise lettelse i år, så selskabsskatteprocenten ender på 23,5 procent.

"Vi fastlåser til, hvor den er nu. Det frigiver så nogle midler, som man kan bruge til at nå den vækst i den offentlige sektor på 0,8 procent, som vi gerne vil," siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær til Finans.dk.

Skatteordfører for SF Lisbeth Bech Poulsen vil bruge de penge, som bliver til overs ved en fastfrysning af selskabsskatten, til at genindføre den såkalde boligjobordning - dog i en mere grøn version.

Det er ikke første gang i løbet af valgkampen, at SF og Dansk Folkeparti går fælles ud med markante politiske meldinger.

I lørdags gav de to partier hinanden håndslag på, at de kun vil være med i en politisk aftale på dagpengeområdet efter valget, hvis den indeholder en halvering af genoptjeningsperioden fra tolv til seks måneder – eller noget, der er bedre for dagpengemodtagerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00