SF siger nej til Hummelgaards plan om at øge arbejdsudbuddet: Det handler om fattige børn

YDELSER: Regeringen vil hente en del af det tabte arbejdsudbud efter en Arne-aftale i den kommende reform af kontanthjælpssystemet. Men det falder ikke i god jord hos venstrefløjspartierne, som har fokus på fattige børn og at afskaffe kontanthjælpsloftet.

Regeringens plan om at hente arbejdsudbud i den kommende reform af kontanthjælpssystemet giver anledning til dybe panderynker hos støttepartiet SF.

"Jeg synes at ministeren skal holde skæg for sig og snot for sig," siger politisk ordfører Karsten Hønge med henvisning til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), som for nylig her i Altinget afslørede, at regeringen satser på at hente en del af det tabte arbejdsudbud efter en Arne-reform i den kontanthjælpsreform, som skal forhandles til foråret.

SF: Hold snuden i sporet Hummelgaard 
Mens regeringen forhandler om tidlig pension til Arne, arbejder den såkaldte Ydelseskommission med at udtænke et nyt kontanthjælpssystem uden kontanthjælpsloft og 225-timers reglen.

Anbefalingerne præsenteres efter nytår, hvorefter regeringen ventes at indlede forhandlinger om et nyt ydelsessystem.

SF finder det bekymrende, at ministeren nu har fokus på arbejdsudbud, når kontanthjælpsreformen burde handle om fattige børn.

"Ydelseskommissionen er direkte koblet op på forståelsespapiret og på, at vi skal have fjernet kontanthjælpsloftet og skabe et mere retfærdigt kontanthjælpssystem. Det skal ikke ligge som betingelse under det, at man skal skabe et øget arbejdsudbud, så jeg må bede ministeren om at holde snuden i sporet," siger Karsten Hønge.

EL: Vi vil ikke tage penge dem, der har for lidt
Enhedslisten minder også om, at øget arbejdudbud ifølge forståelsespapiret ikke indgår som element i kontanthjælpsreformen.

"Det er fint, hvis regeringen kommer med nogen progressive tiltag, som hjælper mennesker. Men vi vil ikke være med, hvis det handler om at tage penge væk fra mennesker, som i forvejen har for lidt," siger beskæftigelsesordfører Victoria Velásquez.

Læs hele artiklen med uddybende kommentarer på Altinget: Arbejdsmarked.

 

Forrige artikel Dagens overblik: Wammen kan få fordoblet sin Dagens overblik: Wammen kan få fordoblet sin "krigskasse" Næste artikel Regeringen indfører nye coronatiltag i hovedstadsområdet Regeringen indfører nye coronatiltag i hovedstadsområdet