SF-profil ny direktør i Mødrehjælpen: Der sker spændende ting i den civile sektor

NYT JOB: Tidligere sundhedsborgmester i København skal være direktør i Mødrehjælpen. Hun skal skaffe flere frivillige, nye partnerskaber og vil øge organisationens fokus på sundhed.

Mødrehjælpen har fundet sin nye direktør, og det bliver SF-profilen Ninna Thomsen, som overtager efter Mads Roke Clausen.

Hun kommer fra en position som sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Borgerrepræsentation, men genopstillede ikke ved valget i november.

Og det er ikke tilfældigt, hun nu fortsætter karrieren i frivilligdanmark.

“Det er enormt interessant, hvad der sker i den civile sektor i forhold til at bygge bro mellem alt det, vi gør som mennesker, og så den mere fagstærke indsats. Man er begyndt at samarbejde meget mere med især kommunerne, men også regionerne,” siger Ninna Thomsen.

Hun kommer til en organisation, som har oplevet stor succes de senere år. Omsætningen er næsten fordoblet på et årti til 65 millioner, ligesom antallet af frivillige er firdoblet.

Skal skaffe flere frivillige
Alligevel er det en bunden opgave at få flere end de nuværende 1700 danskere involveret i organisationens arbejde for at hjælpe udsatte familier.

Og Ninna Thomsen tror på, at der er potentiale for at engagere flere i den frivillige, sociale sektor.

“Organisationerne er gode til at få danskerne til at gøre en social forskel. Men jeg tror sådan set stadig, der er mere at komme efter. Og det tror jeg også, der er på det her område omkring udsatte familier,” siger hun.

Vurderingen bakkes op af tal fra Frivilligrapporten, som viser, at flere og flere danskere deltager i den frivillige, sociale arbejde. Samtidig har blandt andet børne- og socialminister Mai Mercado (K) tvetydigt meldt ud, at foreningsdanmark skal involveres mere aktivt i at løse samfundets sociale problemer.

Og den dagsorden vil Ninna Thomsen gerne spille med på.

"Vi skal arbejde med at tænke frivillige ind på langt flere måder, end vi gør i dag," siger hun.

En stærk netværker
Formand Elin Schmidt glæder sig over, at Ninna Thomsen har sagt ja til at blive ny direktør for Mødrehjælpen.

“Hun er en utrolig stærk netværksbygger, og uanset hvor man spørger, så hører man kun pænt om hende. Og det er en ret sjælden kvalitet og siger noget om, at hun er i stand til at gøre sig gældende på en ordentlig måde,” siger hun.

Elin Schmidt peger på, at Ninna Thomsen blandt andet skal styrke organisationens partnerskaber – både i ngo-sektoren, men også med donorer.

“Og gerne længerevarende partnerskaber, så vi får færre kortsigtede projektindsatser,” siger hun.

Hun har haft en stærk professionel relation til Mads Roke Clausen gennem 13 år, så det var med vemod hun onsdag sagde farvel til direktøren ved en afskedsreception. Alligevel ser formanden lyst på fremtiden.

"I den situation, hvor en stærk direktør forlader organisationen, skal vi bruge åbningen til at prøve noget nyt. Og jeg tror, at vi med Ninna og hendes energi og afsæt får lige præcis det, der kan føre os videre,” siger hun.

Man skal ikke forvente et decideret kursskifte i Mødrehjælpen. Men i arbejdet på at forny organisationen vil Ninna Thomsen blandt andet trække på sin sundhedspolitiske erfaring.

Udsatte mødre har nemlig ikke kun sociale problemer – ofte har de også sundhedsmæssige udfordringer, lyder det.

“Vi skal have brudt med ulighed i sundhed, og det kræver, at samfundet kobler det sundhedsmæssige med den sociale indsats langt bedre, end vi gør i dag,” siger hun.

Forrige artikel Dagens overblik: Regeringstoppen pønser på en ministerrokade Dagens overblik: Regeringstoppen pønser på en ministerrokade Næste artikel Minister efter undersøgelse af chikane i kommuner: Det er ikke i orden Minister efter undersøgelse af chikane i kommuner: Det er ikke i orden
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.