Skaarup til syriske mænd: Kæmp for jeres land

ÅRSMØDE: Syriske mænd burde kæmpe for fred i hjemlandet, ligesom de danske modstandsfolk kæmpede imod nazismen, mener Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

Syrerne burde kæmpe for deres land, ligesom de danske modstandsfolk kæmpede imod nazismen under 2. verdenskrig, lød det fra Peter Skaarup på Dansk Folkepartis årsmøde.
Syrerne burde kæmpe for deres land, ligesom de danske modstandsfolk kæmpede imod nazismen under 2. verdenskrig, lød det fra Peter Skaarup på Dansk Folkepartis årsmøde.Foto: Carsten Lundager
Emma Qvirin HolstOle Nikolaj Møbjerg Toft

De syriske mænd burde blive og kæmpe for deres land ligesom de danske modstandsfolk under anden verdenskrig. Sådan lød det fra Peter Skaarup, da han som næstformand og retsordfører søndag holdt tale på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

”De første danske modstandsfolk var fåtallige, og de kæmpede nærmest med de bare næver. Det burde også være tilfældet nu, bare i Syrien og andre krigshærgede steder,” sagde Peter Skaarup.

Peter Skaarup har bemærket, at der er mange mænd i de store flygtningestrømme i Europa. Han forstår godt, hvorfor de gerne vil søge lykken et andet sted, når deres hjemland er i kaos, men det har danskerne også prøvet, mener han.

”Sidst der var flygtningestrømme af denne art, da var der tale om en verdenskrig. Og hvad skete der dengang i Danmark? Der skete det, at mange med livet som indsats gik til kamp mod nazismen,” sagde Peter Skaarup.

Ifølge ham er der endnu en grund til, at der er behov for, at de syriske mænd bliver i deres nærområder. For der er også brug for et lokalt erhvervsliv i nærheden af krigsområderne:

”Det nytter ikke, at Syriens kamp- og arbejdsduelige mænd rejser til Europa for at stå i en arbejdsløshedskø og få sociale goder,” sagde næstformanden.

Behov for grænsekontrol 
Han gentog Dansk Folkepartis forslag om at omlægge ulandshjælpen for at hjælpe flygtninge i deres nærområder. Det skal ifølge partiet hjælpe med at mindske tilstrømningen af asylansøgere, der koster statskassen mange penge hvert år.

I 2011 var udgifterne til asylansøgere 2,9 milliarder, og det forventes at stige til 9,2 milliarder i år, forklarede Peter Skaarup årsmødedeltagerne.

Derudover gentog Peter Skaarup i talen også kravet om en grænsekontrol.

Han påpegede, at der er et behov for at nedbringe den kriminalitet, der begås af udenlandske bander. I april oplyste daværende justitsminister Mette Frederiksen, at sigtelser mod rumænere på fem år var steget fra 2700 til mere end 10.000.

”Det er da alarmerende høje tal, som vi ikke længere bare kan eller skal ignorere,” sagde Peter Skaarup.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)

0:000:00