Skat har mistet yderligere tre milliarder

SNYD: Skat har afsluttet gennemgangen af sagerne om ulovlig tilbagebetaling af udbytteskat og fundet ud af, at de har mistet 3,2 milliarder kroner mere end tidligere antaget.

Skatteminister Karsten Lauritzen har hele tiden vidst, at beløbet for svindelen ville vokse.
Skatteminister Karsten Lauritzen har hele tiden vidst, at beløbet for svindelen ville vokse.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Frederik Tillitz

Skat har gennemgået titusindvis af anmodninger om refusion af udbytteskat og kan nu opgøre omfanget af den formodede svindel til 12,3 milliarder kroner – 3,2 milliarder mere end tidligere antaget.

”Det er sørgeligt, at den danske statskasse – og dermed alle de lovlydige skatteborgere – er blevet svindlet for så voldsomt et beløb,” siger Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Vi har hele tiden vidst, at det endelige svindelbeløb kunne vokse yderligere, og det er så desværre blevet bekræftet nu. Det eneste, jeg kan glæde mig over, er, at vi nu kan sætte et punktum for den her sag.”

Der er tale om formodet svindel, der er foregået frem til august 2015. Det er i samme periode som den øvrige svindel.

Skat vil derfor indgive anmeldelse om formodet svindel med udbytteskat til Statsadvokaturen for Økonomisk Kriminalitet (SØIK) – også kaldet Bagmandspolitiet.

”Bagmandspolitiet gør en stor indsats, og så må vi håbe på, at deres gode politiarbejde giver pote. Det er selvfølgelig vigtigt, at de skyldige i dette svindelnummer bliver stillet for en dommer,” siger skatteministeren.

S og SF: Grotesk
Jesper Petersen, skatteordfører for Socialdemokraterne, kalder i en artikel i Berlingske udviklingen i sagen for grotesk, men ikke uforudsigelig.

”Jeg har hele tiden frygtet, at beløbet ville blive endnu større. Og Skatteministeriet har heller ikke lagt skjul på, at det kunne ske. Så der har været en risiko for, at det allerede uhyrlige tal på ni milliarder kroner kunne blive højere,” siger han.

Lisbeth Bech Poulsen, skatteordfører for SF, kalder det tyveri ved højlys dag, der eroderer vores velfærdssamfund. 

”Det er alfa og omega, at Skat får langt flere ansatte og langt flere ressourcer. Det vil gøre Skat langt bedre til at slå hårdt ned på dem, der stjæler fra vores velfærdssamfund. Men vi kan ikke rette op på problemer ved at ansætte et par hundrede, når det er flere tusinde, der er fyret de sidste 10 år," siger Lisbeth Bech Poulsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00