Skatteminister går til kamp mod momssvindel

SVINDEL: Regeringen er klar med en række initiativer, der skal bekæmpe organiseret momssvindel. Se dem her.

Danmark har en række udfordringer med organiseret og systematisk momssvindel. Og det skal der gøres noget ved, mener skatteminister Karsten Lauritzen (V), der nu vil styrke indsatsen mod momssvindel.

På et samråd om momssvindel fredag har Karsten Lauritzen fremlagt en række initiativer, der skal bekæmpe svindlen, for Skatteudvalget.

”Det er fuldstændig uacceptabelt, når organiserede kriminelle bevidst snyder samfundet for moms og afgifter. Vi skal gøre det nemt for de mange, som følger reglerne, men vi skal også slå hårdt ned på dem, som systematisk snyder det danske samfund,” siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Regeringen kommer derfor nu med tre punkter, der skal afhjælpe momssvindlen.

Regeringens tre forslag
Regeringen vil gennemføre et serviceeftersyn af hele den samlede indsats på momsområdet. Karsten Lauritzen har i den forbindelse bedt Skatteministeriets Interne Revision om at lave en grundig undersøgelse af Skats kontroller på området.

For det andet vil Skat også i 2016 have en målrettet indsats mod organiseret momssvindel. Det sker blandt andet gennem kontrol af organiseret kædesvig, momskarruseller og fiktive virksomheder. Samtidig er to nye enheder – en ny anti-svindelenhed og en ny overvågningsenhed – blevet oprettet.

Det tredje af regeringens initiativer lyder, at samarbejdet på tværs af myndigheder skal styrkes. Og her ser skatteministeren gerne, at EU-Kommissionen kommer på banen med forslag, fordi momssvindel går på tværs af både landegrænser og myndigheder.

”Derfor er det nødvendigt med et styrket samarbejde mellem myndighederne på området, samtidig med at vi rejser problemstillingen om momssvindel på EU-niveau,” siger skatteministeren.

Se alle regeringens initiativer her

Forrige artikel 1,9 milliard kroner til uddannelse samler støv 1,9 milliard kroner til uddannelse samler støv Næste artikel Her er Forsvarsministeriets nye departementschef Her er Forsvarsministeriets nye departementschef