Skatteminister er klar med redningsplan for Skat

SKAT: 1.000 nye medarbejdere og en ekstra milliardindsprøjtning er nogle af de tiltag, som skatteminister Karsten Lauritzen fredag ventes at præsentere.

Fredag klokken 13 præsenterer skatteminister Karsten Lauritzen (V) en redningsplan for Skat, der skal være med til at genoprette den skandaleramte styrelse.

Det oplyser Skatteministeriet.

Skat har de seneste år været ramt af en række skandalesager. Senest har Skat måttet opjustere det beløb, som er tabt på grund af svindel med udbytteskat, så det nu ligger på 12,3 milliarder kroner. Det begyndte for alvor i august sidste år, hvor Skat opdagede svindel i refusion af udbytteskat for 6,2 milliarder kroner. Det beløb blev i november hævet til 9,1 milliarder kroner, og i sidste uge blev der altså lagt yderligere et par milliarder oveni.

Læs også: Skatteminister: Rimeligt at kalde Skat en regulær krise

Derudover har Skat fået drøje hug for det millarddyre it-system EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem). I begyndelsen af september 2015 stoppede Skat den automatiserede inddrivelse af gæld via det udskældte EFI. Systemet havde angiveligt både glemt at opkræve gæld og opkrævet gæld, som egentlig var forældet. Samtidig var der også problemer med at opfylde krav om, at borgerne skulle høres, inden Skat opkrævede gæld.

Ifølge TV 2 lægger regeringen med sin nye plan op til at tilføre Skat syv milliarder kroner ekstra frem mod 2020. Det vil betyde, at der i 2020 vil være 1.000 flere medarbejdere i Skat end i dag. Hvis regeringen ikke havde gjort noget, ville der i 2020 have været 1.000 færre medarbejdere på skatteområdet.

I 2006 havde Skat over 9.000 ansatte, men siden er der blevet skåret 4.000 stillinger væk.

Nogle af pengene i den nye plan skal ifølge TV 2 også gå til nye it-systemer.

Forrige artikel Måling: Flygtninge er EU’s absolut vigtigste opgave Måling: Flygtninge er EU’s absolut vigtigste opgave Næste artikel Regeringen afviser at skærpe regler om ytringsfrihed
Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

LANDSMØDE: Stephanie Lose er nu valgt som ny næstformand i Venstre efter ved et landsmøde med interessante taler fra de tre hovedpersoner. Støjberg dømte Venstre ude som statsministerparti, hvis ikke Ellemann holder sig gode venner med Vermund og Thulesen. Og Ellemann talte for en kombination af internationalt udsyn og krav til udlændinge. Se landsmødet og talerne her.