Skipper gentager krav om ny økonomisk kurs: Vi lægger ikke mandater til en regering, der øger uligheden

PARTILEDERTALE: Vælgerne har fravalgt en blå regering, og derfor bør dens økonomiske politik også skrottes. Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

ALLINGE: Der skal ryddes op efter statsminister Lars Løkke Rasmussen og resten af blå bloks økonomiske politik.

Sådan lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, på Folkemødets hovedscene.

Kort tid før, at regeringsforhandlingerne bliver genoptaget, bruger hun sin tale til at gentage sit krav om, at der skal en ny økonomisk politik til, hvis Enhedslisten skal bakke op om S-formand Mette Frederiksen.

”Ved det her valg har vi endelig fået sat Lars Løkke uden for døren. Endelig kan vi komme i gang med at rydde op efter ham og hans venner. Dem, der har kørt klapjagt på syge og arbejdsløse, sendt tusindvis af børn ud i fattigdom og ladet gyllebaroner søle vores natur til. Endelig,” siger Pernille Skipper og tilføjer:

”Så skal vi ikke droppe alle ideer om at lukke Løkke ind i en regering eller at give ham og højrefløjen vetoret over den økonomiske politik? Vi, der er en del af det nye flertal, har en historisk chance sammen for at gøre det bedre.”

Krav til Radikale
Selvom Pernille Skipper ikke siger det direkte, synes kravet især at være rettet mod Radikale. De to partier er generelt forholdsvis enige i regeringsforhandlingerne, undtagen når det kommer til, hvordan det hele skal finansieres.

Men vælgerne har netop valgt et nyt flertal for også at få en anderledes økonomisk politik og finansiering, lyder argumentet fra Enhedslistens frontkvinde.

”Vi er nu fire partier til at tage opvasken. Og vi skal finde sammen på tværs af uenigheder. Det skylder vi alle jer, der har stemt for en ny retning. Men når nu vi har sendt Løkke hjem, skal vi så ikke også sende hans økonomiske politik med ham?” spørger Pernille Skipper i sin tale.

”Det er i virkeligheden meget simpelt. Vores fælles velfærd og de fattigste skal løftes. De, der tjener og ejer mest, de skal bidrage mere. Eller sagt på en anden måde: En regering, der øger uligheden, det bliver ikke på Enhedslistens mandater,” tilføjer hun.

Forrige artikel Løgn eller bullshit? Ni pointer om fakta og viden i den offentlige debat Løgn eller bullshit? Ni pointer om fakta og viden i den offentlige debat Næste artikel Hørt og set på Folkemødets dag to: Olsen Dyhr vil ikke lade rød uenighed bremse fælles vision Hørt og set på Folkemødets dag to: Olsen Dyhr vil ikke lade rød uenighed bremse fælles vision
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.