Skoleudspil: Hør, hvordan regeringen vil finde plads til mere naturvidenskab

VIDEO: Regeringen vil have flere naturfaglige timer på skoleskemaet i landets folkeskoler. Timerne skal findes ved at skære ned i den understøttende undervisning, fortæller undervisningsminister Merete Riisager (LA). 

Jeppe Maagaard Holm

Evolution, partikler og stråling skal fylde mere i dagligdagen hos landets folkeskoleelever. 

Det lægger regeringen op til i et nyt folkeskoleudspil, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) tirsdag præsenterede på et pressemøde på Lillevang Skole i Allerød. 

"Regeringen vil gerne sætte endnu mere skub i børn og unges interesse for naturvidenskab. Det skal blandt andet ske med flere fagtimer i naturfag," lød det fra Merete Riisager. 

De ekstra timer i naturfag skal ifølge regeringen findes ved at skære i den understøttende undervisning, som blev indført på landets skoler med folkeskolereformen i 2014.

"Den understøttende undervisning har vist sig at være en stor mundfuld på landets skoler. Både skoler og kommuner har efterspurgt klarere retningslinjer. Samlet set vil vi veksle tre timer ugentligt. De tre timer skal i stedet bruges til flere fagtimer og til at gøre skoleugen lidt kortere," sagde Merete Riisager. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Merete Riisager

Forfatter, foredragsholder, fhv. undervisningsminister (LA), fhv. direktør, Dansk Svømmeunion
cand.mag.pæd. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00