Snapstinget lukker efter rottebesøg

SKADEDYR: En rotte er blevet fundet i køkkenet ved spisestedet Snapstinget, der fungerer som folketingsmedlemmernes kantine. Køkkenet er lukket, indtil området er gjort rent og desinficeret.

Fundet af en rotte er skyld i, at Snapstingets køkken midlertidigt lukker.
Fundet af en rotte er skyld i, at Snapstingets køkken midlertidigt lukker.Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix
Sofie Hvemon

Politikerne og de mange andre, der har deres daglige gang på Christiansborg, må i de kommende dage finde et andet sted at spise frokost end Snapstinget.

Onsdag aften blev der nemlig opdaget en rotte i køkkenet ved Snapstinget, oplyser Folketinget.

Fundet blev anmeldt til fødevaremyndighederne, og en ekspert i bekæmpelse af skadedyr blev tilkaldt, oplyser Folketinget.

Alle fødevarer er blevet destrueret, og berørte områder og maskiner er blevet rengjorte.

Karantæne
Køkkenet er blevet lukket og vil først blive genåbnet, når fødevaremyndighederne tillader Meyers at genoptage madlavningen. Det er netop Meyers, der står for kantinedriften i Folketinget.

Maden, der serveres i Folketingets øvrige spisesteder torsdag og fredag, har ikke været i kontakt med det omtalte område i Snapstinget.

Fredag 24. januar vil der blive foretaget en ny undersøgelse af køkkenet, hvorefter der indføres en 48-timers karantæne.

Medlemmernes Spisesal, der er en del af Snapstinget, fungerer som kantine for folketingsmedlemmerne og ansatte på Christiansborg. Derudover har Snapstinget en række mindre og større selskabslokaler.

 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00