Snit af målinger: Nye Borgerlige står til at komme i Folketinget

RISBJERGSNITTET: Nye Borgerlige stryger ind i Folketinget ifølge nyt snit af meningsmålinger. Hvis partiet kan fastholde den opbakning inden en valgkamp, ser partiets chancer rigtig gode ud, siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

Sommeren har været særlig god for Nye Borgerlige, der belønnes af vælgerne.

Det viser et nyt kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålinger, som valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

For Nye Borgerlige er der ikke længere så megen tvivl om, hvorvidt partiet ligger over spærregrænsen i meningsmålingerne.

"Nye Borgerlige har ligget og hoppet op og ned om spærregrænsen, men nu har alle målingerne dem inde. Selv dem, der foretages på telefon, og som hidtil har været mere tøvende med Nye Borgerlige," siger Kasper Møller Hansen, der til daglig er professor i statskundskab på Københavns Universitet.

I det nye snit af målinger ligger partiet nemlig på tre procent af vælgerne, hvilket giver fem mandater til Folketinget. Og det begynder at se rigtig lovende ud for Nye Borgerlige og Pernille Vermund, vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

"Vermund er en type, der kan brænde igennem i en valgkamp, og hvis hun kan holde en basis omkring tre procent allerede før valgkampen, så har Nye Borgerlige rigtig gode chancer for at komme ind," siger Erik Holstein.

Se hele mandatprognosen på Altinget: christiansborg (kræver abonnement), hvor du også kan blive klogere på, hvordan stillingen ser ud mellem de to blokke, og om Mette Frederiksen kan blive statsminister uden Uffe Elbæk og Alternativets støtte. Tegn et gratis prøveabonnement her.

Forrige artikel S kalder kulturpenge på finanslov for uambitiøst – men vil ikke selv love flere penge S kalder kulturpenge på finanslov for uambitiøst – men vil ikke selv love flere penge Næste artikel Zenia Stampe går på barsel: Radikale laver ordførerrokade Zenia Stampe går på barsel: Radikale laver ordførerrokade