Socialdemokratisk debattør bliver chefredaktør for Netavisen Pio

JOBSKIFTE: Debattør, skribent, tillidsrepræsentant og Afghanistan-veteran Niels Jespersen overtager chefredaktørposten for Netavisen Pio.

Fra 1. august bliver det Niels Jespersen, som placerer sig i chefredaktørstolen og sætter dagsordenen for Netavisen Pio.

Det oplyser Netavisen Pio.

Han bliver dermed efterfølger til Jens Jonatan Steen, der har bestredet posten de seneste fem år.

Den nye chefredaktør kan trække på sine erfaringer som debattør, skribent og analytiker i Forsvaret, når han overtager ansvaret for netavisen, der siden 2012 hovedsageligt har skrevet om politik og arbejdsmarkedsforhold.

"Der er en stor og vigtig opgave i at sætte en socialdemokratisk dagsorden i et overvejende borgerligt mediebillede, hvor lønmodtagernes perspektiv spiller en alt for lille rolle, og hvor mediekritikken hurtigt kan blive for indspist,’’ udtaler Niels Jespersen til Netavisen Pio.

Markant debattør og veteran i chefstolen
Niels Jespersen er især kendt for sin rolle som socialdemokratisk debattør i den offentlige debat, hvor han deltager i debatter om især udlændinge- og arbejdsmarkedspolitik og desuden er medvært på den politiske podcast 'Udestuen'.

Han skabte blandt andet debat og postyr inden for den lokale socialdemokratiske linje, da han valgte at stille op imod Mette Gjerskov som Roskildes folketingskandidat kun en uge før, kredsbestyrelsen skulle vælge sin kandidat. 

Det lykkedes dog ikke Niels Jespersen at vippe Mette Gjerskov af pinden.

Han er uddannet cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og har siden da gjort karriere i Forsvaret som analytiker og har været udsendt som soldat i blandt andet Afghanistan.

Derudover har han været tillidsrepræsentant i det daværende SiD (nu 3F) og senere i Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF).

Forrige artikel Dagens overblik: Virksomheder og medarbejdere i luftfarten sender nødråb til regeringen Dagens overblik: Virksomheder og medarbejdere i luftfarten sender nødråb til regeringen Næste artikel "Socialisme" eller "vigtigt skridt": Sådan reagerer partier og erhvervsliv på politikernes genopretningsplan