Søren Espersen skal stå i spidsen for Hjemmeværnet

NAVNE: DF-profilen Søren Espersen bliver 1. november ny kommitteret for Hjemmeværnet. Her skal han afløse socialdemokraten Bjarne Laustsen.

Søren Espersen bliver kommitteret for Hjemmeværnet. 
Søren Espersen bliver kommitteret for Hjemmeværnet. Foto: /ritzau/Jens Henrik Daugaard
Kristian Tolbøll

En af Dansk Folkepartis absolute frontfigurer i Folketinget, 64-årige Søren Espersen, skal nu være frontfigur for Hjemmeværnet og skal fremover stå i spidsen for det frivillige korps, der blandt andet også patruljerer ved den dansk-tyske grænse.

Han afløser folketingsmedlem for Socialdemokratiet Bjarne Laustsen, der har været kommitteret for Hjemmeværnet siden 2013. Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse. 

"Det glæder mig meget, at Søren Espersen bliver den nye kommitterede for Hjemmeværnet. Hjemmeværnet er en af Danmarks største frivillige organisationer med tusindvis af dygtige og dedikerede mennesker, der på frivillig basis yder en stor indsats for Danmarks sikkerhed. Jeg er sikker på, at Søren Espersen sammen med chefen for Hjemmeværnet er den rette til at stå i spidsen for den værdifulde samfundsressource, som Hjemmeværnet udgør,” lyder det fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

DF's udenrigsordfører indgår som kommitteret i Hjemmeværnsledelsen, der derudover udgøres af chefen for Hjemmeværnet, Jens Garly. Hjemmeværnsledelsen har ansvaret for Hjemmeværnet.

Søren Espersen skal lede arbejdet med at rekruttere frivillige til Hjemmeværnet og er ansvarlig for Hjemmeværnets informationsvirksomhed. Konkret får Søren Espersen som kommitteret for Hjemmeværnet således til opgave fortsat at sikre sammenhængskraften mellem befolkningen, det politiske niveau og Hjemmeværnet og dermed skabe de bedste rammer for, at Hjemmeværnet kan opnå en større tilgang af nye medlemmer.

Espersen er oprindelig uddannet journalist og har været medlem af Folketinget siden 2005. Han er blandt andet formand for Udenrigspolitisk Nævn og medlem af Forsvarsudvalget. Søren Espersen var desuden i perioden 2007-2009 medlem af Forsvarskommissionen.

Dokumentation

Fakta
Den kommitterede for Hjemmeværnet udgør sammen med chefen for Hjemmeværnet Hjemmeværnsledelsen. Hjemmeværnsledelsen er ansvarlig for Hjemmeværnets samlede virke.

Den kommitterede for Hjemmeværnet leder arbejdet med at rekruttere frivillige til Hjemmeværnet, ligesom den kommitterede er ansvarlig for Hjemmeværnets informationsvirksomhed.

Derudover er det den kommitteredes opgave at arbejde for et godt forhold mellem befolkningen og Hjemmeværnet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Espersen

MF (DD), formand for Kirkeudvalget, kulturordfører
journalist (DJH 1980)

0:000:00