Søren Pind Folketingets åbning 2010
Ting-Prisen 2010 går til udviklingsminister Søren Pind (V) - hér til Folketingets åbning i går. (Foto: Thit Andersen/Altinget.dk)

Søren Pind får Ting-Prisen 2010

6. oktober 2010 kl. 13:00
TING-PRISEN: Udviklingsminister Søren Pind (V) får årets pris fra Altinget.dk for vedvarende, solid og troværdig kommunikation.
| Flere
Ting-Prisen fra netavisen Altinget.dk, der gives til en dansk politiker for god kommunikation, går i år til udviklingsminister Søren Pind.

Søren Pind har formået gennem vedvarende, solid og troværdig kommunikation at opbygge et politisk brand omkring sig selv - noget der er de færreste forundt, hedder det i motivationen.

Ting-Prisen gives til en dansk politiker med særlig evne til at kommunikere sin politik, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.

Motivationen for valget af udviklingsministeren fortsætter:

"Søren Pind har formået at få sat stor offentlig fokus på udviklingspolitikken - et politisk område der ellers ikke plejer at fylde meget i medierne og i vælgernes bevidsthed. Og det øgede fokus på området er i høj grad skabt af en stor kommunikationsindsats. Han har udvist engagement, opfindsomhed og en debativer, som har smittet af på vælgerne hele vejen igennem medierne.

Men Søren Pind har ikke kun været en stærk kommunikatør som minister. Han har også bevaret parti-kasketten på og er en af regeringens mest synlige politikere. Brandet Pind er nærmest i konstant hed debat med oppositionen og forskellige meningsdannere, og selvom han ofte tager alle kneb i brug, er hans debatform for det meste krydret med en god portion humor og selvironi.

Derudover har Søren Pind - som en af de eneste politikere - gjort brug af de sociale medier på en begavet måde. Han formår at bruge de sociale medier som afsæt til at få flyttet historier over i massemedierne. Og han går som en af de eneste politikere i en nærmest utrættelig dialog med de mange brugere på sin blog og Facebook-profil."

Bag Ting-Prisen er en komité, der består af cand.comm. Rasmus Jønsson, politisk analytiker Niels Krause-Kjær samt Altinget.dks udgiver Rasmus Nielsen. Med prisen følger en bronzestatue af den danske billedhugger Pontus Kjerrman.

Frihed
Om sit forhold til kommunikation siger 40-årige Søren Pind i anledning af prisen:

"I H.C. Andersens fædreland er det svært at være sig selv. Efter 20 års omtale i medierne blev mine vælgere forhåbentlig vaccineret mod, hvor vanskelig jeg åbenbart er. De sociale medier kom som en gave fra himlen, for nu kan jeg kommunikere direkte med folk, som selv kan danne deres mening om mig.

Søren Pind i korridoren med den ven, der gjorde ham til minister (foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk).

Da jeg så blev udviklingsminister, lovede jeg mig selv at ramme alt politik ind i ordet frihed. Den fattige er f.eks. frataget friheden til at gøre noget ved sin situation. I regeringens nye strategi for udviklingsbistand indgår ordet frihed 67 gange mod 6 gange i den gamle strategi".

Tidligere modtagere af Ting-Prisen er Lene Espersen (K), Helle Thorning-Schmidt (S), Villy Søvndal (SF), Pia Kjærsgaard (DF), Morten Østergaard (R) og Bertel Haarder (V).

Redaktionen

 
Altinget | EU

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK