Søvndal vil tilbage som SF-formand

APRILSNAR: Sensationelt forsøger Villy Søvndal comeback som formand for det skrantende SF. Han udfordrer Annette Vilhelmsen ved landsmødet i maj.
Det kribler i fingrene på Villy Søvndal for at vende tilbage til sin formandspind på Christiansborg. "Ved I hvad – leve- og pensionsalderen er på vej op, og jeg er trods alt kun 60."
Det kribler i fingrene på Villy Søvndal for at vende tilbage til sin formandspind på Christiansborg. "Ved I hvad – leve- og pensionsalderen er på vej op, og jeg er trods alt kun 60."Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Oskar Herrik Nielsen

Annette var udmærket på byrådsgulvet i Kerteminde, men det glider ikke så let for hende på de bonede gulve på Borgen.

Villy Søvndal
Formandskandidat, SF
Fakta
Villy Søvndal 

Født 4. april 1952

Medlem af SF 1976

Medlem af Kolding Byråd 1982-94

Medlem af Folketinget siden 1994

Formand for SF 29. april 2005

Udenrigsminister 3. oktober 2011

Meddeler sin afgang som SF-formand 7. september 2012

Meddeler sit forsøg på comeback 1. april 2013 


Kilde: Altinget.dk
Udenrigsminister Villy Søvndal, der i september sidste år trak sig som formand for SF, vil tilbage som leder af det kriseramte parti. Det sker i erkendelse af, at hans afløser, Annette Vilhelmsen, ikke slår til. Hverken politisk eller vælgermæssigt.

”Da jeg gik som formand, drømte jeg jo om, at de unge skulle tage over. Jeg drømte ikke om en ren S-R-dominans i regeringen eller om vælgeropbakning faretruende tæt på spærregrænsen”, siger Villy Søvndal i et eksklusivt interview med Altinget.dk. 

”Nu er flere af de dygtige unge jo desværre flygtet fra partiet, og det er tid til at sætte foden i døren. Og ved I hvad – leve- og pensionsalderen er på vej op, og jeg er trods alt kun 60. Jeg er klar til et tage en valgperiode eller to mere som partiformand. Om partiets delegerede da vil," siger Søvndal, der fylder 61 på torsdag.
 
Genvalg eller genvalg 
Villy Søvndals overraskende melding kommer kun godt en måned, før SF holder landsmøde 4.-5. maj på Frederiksberg. Hér skal de delegerede så at sige vælge mellem genvalg til Annette Vilhelmsen eller til Villy Søvndal, der om sin konkurrent siger:

”Annette var udmærket på byrådsgulvet i Kerteminde, men det glider ikke så let for hende på de bonede gulve på Borgen. Jeg kan ikke holde ud at se på, at vores gamle parti mister unge profiler, pressechef, vælgere, politisk indflydelse og hvad ved jeg”, understreger Villy Søvndal.

Altinget.dk har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Annette Vilhelmsen.
 
(Altinget.dks aprilsnar 2013 ...)
 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Villy Søvndal

Kommende MEP (SF), fhv. udenrigsminister og partiformand (SF)
Lærer (Kolding Seminarium 1980)

0:000:00