Om  
Sofie Linde

Sofie Linde vinder Årets Danske Tale 2020

Tv-vært Sofie Linde modtager prisen Årets Danske Tale 2020 for sin tale ved Zulu Comedy Galla.

Årets Danske Tale går i år til tv-vært og forfatter Sofie Linde. Det skriver Danske Taler i en pressemeddelelse. 

Sofie Linde satte for alvor gang i debatten om sexisme på arbejdspladser og i organisationer i Danmark, da hun holdt en tale til Zulu Comedy Galla 2020.  

”Med denne tale manifesterede Sofie Linde sig som en person, der insisterer på at være præcis så kvindelig, som det passer hende, og samtidig blive behandlet som en ligeværdig og kvalificeret arbejdskraft. Ingen var i tvivl om hendes budskab, og ingen var uberørt af hendes måde at fremføre det på,” lyder begrundelsen blandt andet. 

Hvert år arrangerer den rådgivende retorikvirksomhed Rhetor en konference for professionelle taleskrivere. Det er i den forbindelse, at Danske Taler vil uddele prisen til Sofie Linde. I år finder konferencen sted den 10. november 2020. 

I 2019 modtog statsminister Mette Frederiksen (S) prisen for sin tale til Godhavnsdrengene. Derudover har Kronprinsesse Mary fået prisen for sin tale til Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018 og Helle Thorning-Schmidt for sin tale til Dronning Margrethes 40-års jubilæum i 2012.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sofie Linde

Tv-vært, skuespiller, forfatter
student (Odder Gymnasium)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024