Stadig nødvendigt med hegn mod ghetto

KRIMINALITET: For nylig forlød det, at kriminaliteten ifølge en ny undersøgelse er ”raslet ned” og ”faldet markant” i ghettoerne. Det undrer en mand, som sidste år rejste et hegn for at beskytte et kollegium mod en naboghetto. Altinget | Bolig er gået bag om tallene.
For et år siden fortalte daværende folketingsmedlem René Skau Björnsson (S), hvordan han som formand for et kollegium så sig nødsaget til at rejse et hegn ind mod naboghettoen Gellerupparken. Han kan i dag ikke se nogen tendens til, at kriminaliteten skulle være faldende - sådan som det forlød for nylig ifølge en ny undersøgelse.
For et år siden fortalte daværende folketingsmedlem René Skau Björnsson (S), hvordan han som formand for et kollegium så sig nødsaget til at rejse et hegn ind mod naboghettoen Gellerupparken. Han kan i dag ikke se nogen tendens til, at kriminaliteten skulle være faldende - sådan som det forlød for nylig ifølge en ny undersøgelse.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

Der er stadig rigtig meget kriminalitet. Om det så er de helt unge, ved jeg ikke. Der er en hård kerne af de 18-20-årige, som har sat sig på en stor del af narkohandlen og alt det ulovlige, der foregår. Og det er ikke blevet mindre. Der er heller ikke en mere intensiv politiindsats. Tværtimod. Det kan jo også betyde noget i forhold til, hvor mange sigtelser der bliver rejst

René Skau Björnsson
Tidl. folketingsmedlem for Socialdemokraterne
Fakta

Om undersøgelsen

Center for Boligsocial Udvikling har identificeret boligområder, som har iværksat boligsociale helhedsplaner, der arbejder målrettet med gruppen af kriminelle og kriminalitetstruede børn og unge mellem 15 og 25 år. I alt 33 helhedsplaner fandt man i første omgang.

Af de 33 boligsociale helhedsplaner blev de 11 planer startet op i 2007 og 2008. De omfatter i alt 13 boligområder.

Center for Boligsocial Udvikling har derefter undersøgt udviklingen i andelen af sigtelser blandt gruppen af 15-25-årige bosat i de 13 områder for perioden 1. januar 2006 til 31. december 2011 og altså hhv. ét og to år før, der er opstartet indsatser under den boligsociale helhedsplan, og fire år frem.

Udviklingen i de 13 områder er herefter blevet sammenlignet med udviklingen i de øvrige boligområder, der har modtaget støtte til en boligsocial helhedsplan.

Læs resultaterne på side 17 og 18 i undersøgelsen, som er tilgængelig via dette link

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Skau Björnsson

Sekretariatschef, Colitis-Crohn foreningen, fhv. MF (S)
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1994)

0:000:00