Statsrevisorer kritiserer forskelle i billetpriser

KRITIK: Statsrevisorerne kommer med kritik af billetpriserne i den offentlige transport. Priserne skulle nemlig have været harmoniseret for længst, men det er ikke sket.

Statsrevisorerne udtaler i en ny beretning kritik af billetpriserne i den offentlige transport.

”Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at taksterne i den kollektive trafik ikke er blevet harmoniseret på landsplan, sådan som Folketinget har forudsat det i lovgivningen,” lyder det i Statsrevisorernes beretning, som blev offentliggjort onsdag eftermiddag. 

De forskellige trafikselskaber har kæmpet frem og tilbage om de forskellige takster i flere år uden at kunne blive enige, fortæller næstformand for Statsrevisorerne Henrik Thorup (DF).

”Der har ikke været lovhjemmel til, at ministeren har kunnet gå ind og sætte trumf på her. Derfor kommer vi med den kritik, vi giver i dag,” siger han til TV 2 News.

Det udskældte Rejsekort er tænkt som en måde af løse problemet med uens priser og behovet for flere billetter. I april fik kortet også kritik fra Statsrevisorerne.

Kunne være hårdere
Kritikken ligger midt i det spektrum, som Statsrevisorerne har til rådighed. Det skyldes Statsrevisorernes beføjelser, fortæller formand Peder Larsen (SF).

”Vi skal tage stilling til den gældende lovgivning. Der har ministeren ikke lov til at sætte sig i spidsen. Men vi kan ikke rette kritik mod trafikselskaberne,” siger han til TV 2 News.

”Det er ikke et udtryk for, at vi ikke finder problemet særdeles alvorligt. Havde vi skullet forholde os til trafikselskaberne, havde kritikniveauet været oppe i nærheden af påtale,” fortsætter Peter Larsen.

Han opfordrer nu transportminister Hans Christian Schmidt (V) til én gang for alle at få bragt tingene i orden.

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, bakker op:

”Transportministeren må sætte sig for bordenden og få skabt én organisation, der varetager passagerernes interesse i billig, sammenhængende kollektiv trafik med overskuelige og ensartede billetpriser i hele landet,” udtaler han i en pressemeddelelse.

Forrige artikel Enhedslisten: Her er vores prioriteter Enhedslisten: Her er vores prioriteter Næste artikel LA og K vil redde elbilen fra afgifter LA og K vil redde elbilen fra afgifter
Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.