Støjberg har mistet tillid til udvalg: Vores arbejde saboteres

TILLID: Medlemmer af Integrationsudvalget saboterer regeringens arbejde ved at lække ting til pressen, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Tilliden mellem Inger Støjberg (V) og nogle medlemmer af Udlændinge- og Integrationsudvalget vakler.

I Politiken fortæller udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, at hun har mistet tilliden til flere medlemmer, og at hun derfor fremover vil nægte at besvare spørgsmål om visse fortrolige emner over for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg.

”Det står fuldstændig klart for mig, at visse medlemmer af Folketinget saboterer regeringens arbejde med at udsende kriminelle udlændinge og afviste asylansøgere ved at gå til pressen med fortrolige oplysninger,” siger Inger Støjberg til Politiken og fortsætter:

”Det er fuldstændig utilstedeligt, og derfor har jeg mistet tilliden til en del af udvalget.”

Udmeldingen fra Inger Støjberg kommer efter, at Politiken for nylig kunne referere fortrolige dokumenter fra Udlændinge- og Integrationsministeriet om Danmarks hjemsendelsesaftale med Somalia.

De viste, at de danske udlændingemyndigheder i øjeblikket genbehandler 800 somalieres opholdsgrundlag. Foreløbigt skal 57 udvises, men Somalia vil maksimalt tage imod 12 personer fra Danmark om året. Og dermed risikerer flere hundrede somaliere at ende på et udrejsecenter i Danmark.

I et brev sendt til Udlændinge- og Integrationsudvalgets 29 medlemmer skriver Inger Støjberg, at hun ikke længere vil besvare spørgsmål, hvis svaret indeholder oplysninger, som er fortrolige af hensyn til Danmarks udenrigs- eller sikkerhedspolitiske interesser. Det gælder ifølge ministeren blandt andet oplysninger om hjemsendelser, og spørgsmål om disse skal i fremtiden i stedet stilles til Det Udenrigspolitiske Nævn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00