Støjberg vil sprede unge bøller på asylcentre

SANKTIONER: Udlændinge- og integrationsministeren afviser et forslag om at samle problematiske unge asylansøgere. DF og S mener, centrene skal kunne indføre udgangsforbud.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) afviser at samle problematiske unge asylansøgere på et center med ekstra skrappe regler. 
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) afviser at samle problematiske unge asylansøgere på et center med ekstra skrappe regler. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Uledsagede flygtningebørn, der bryder reglerne på landets asylcentre, skal ikke samles i et nyt center med særligt skrappe regler. Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til TV 2.

”Jeg tror ikke, det vil være den bedste løsning at samle dem på ét center. Jeg tror, det er meget bedre at få dem delt op og sendt ud, hvor der også er en fast hånd,« siger hun.

Forslaget kommer fra ministerens partifælle, Langelands borgmester, Bjarne Nielsen, efter at fem drenge under 18 år mandag blev bortvist fra centret i Tullebølle på Langeland. To af drengene er blevet sigtet for voldtægt og tre for seksuel chikane på årets Langelandsfestival i weekenden.

Problemet er, at utilpassede flygtningebørn kan ende med at blive flyttet fra center til center.

Udgangsforbud på asylcentre
Ministeren understreger, at asylcentrene skal have de nødvendige beføjelser til at håndtere flygtninge, der overtræder lovgivningen.

I Dansk Folkeparti ønsker man at øge beføjelserne til politiet og personalet på asylcentre. Blandt andet mener partiet, at der bør være mulighed for at lave udgangsforbud.

Det er Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, enig i.

”Vi skal diskutere problemet i Folketinget, og hvordan asylansøgerne kommer til at forstå de spilleregler, der er i Danmark. Der er sanktionsmuligheder, og dem vil vi gerne skærpe,” siger hun til DR.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00