Støjbergs tidligere pressechef vil i Folketinget

FOLKETINGSVALG: Integrations- og Udlændingeministeriets tidligere presse- og kommunikationschef Mia Tang stiller op til Folketinget for Konservative.

Konservative har fået en ny folketingskandidat i Nordjyllands Storkreds, der allerede har kendskab til livet på Slotsholmen.

Inger Støjbergs tidligere pressechef Mia Tang er blevet valgt som partiets kandidat i Brønderslevkredsen.

Det oplyser hun selv på LinkedIn.

"Jeg har de vildeste sommerfugle i maven – det bliver SÅ underligt at se sig selv på en valgplakat – men nu har jeg brugt tyve år på at fortælle om, hvad andre mener, og nu føler jeg mig klar til selv at gå på banen," skriver hun.

Mia Tang forlod i slutningen af februar sit job som pressechef i Integrations- og Udlændingeministeriet efter to et halvt år på posten. Dengang skiftede hun til et job i kommunikationsbureauet Lindskov, men nu skal hun også slå sine folder som nordjysk folketingskandidat.

Læs også

Overtager K-profils kreds
Det er ikke en hvilken som helst kreds, som Mia Tang har fået. Den har tidligere tilhørt Lene Espersen, der var konservativ partiformand fra 2008 til 2011.

"Jeg har overtaget Brønderslev-kredsen i Nordjylland, hvor Lene Espersen tidligere var valgt. Jeg har tidligere boet i Nordjylland, som jeg holder utrolig meget af, så der var ingen tvivl, da jeg skulle vælge mellem en række valgkredse," skriver Mia Tang på LinkedIn.

Selvom Konservative tidligere har haft succes med at få valgt en nordjysk kandidat, lykkedes det ikke for partiet ved valget i 2015 at få valgt en fra Nordjylland. Ifølge Altingets nyeste mandatprognose står partiet heller ikke til at vinde det tabte mandat tilbage ved det kommende folketingsvalg.

Før sin tid som pressechef har Mia Tang været ansat som presse- og kommunikationsansvarlig for borgmesteren og kommunaldirektøren i Roskilde Kommune, politisk reporter for avisen Kommunen samt arbejdet som politisk redaktør for TV 2-regionerne.

Omtalte personer

Mia Tang

Presse- og kommunikationschef, Danske Maritime, folketingskandidat (K)
cand.mag, i nordisk og italiensk (Aarhus Uni. 1997), journalist (University of Central Lancashire 1998), psykoterapeut (Psykoterapeutskolen 2010)

    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion