Støt Afrika NU

INDSAMLING: 12 nødhjælpsorganisationer samlede ind til fordel for Afrikas Horn. Blandt deltagerne i aftenens TV-show var de to duellanter om statsministerposten.
Foto: Screenshot fra DR1
Oskar Herrik Nielsen

Folkekirkens Nødhjælp og 11 andre organisationer gik sammen med DR og TV 2 om en landsdækkende indsamling, Afrika Nu, der er kulmineret i et fælles tv-show lørdag den 27. august 2011.

Det strømmede ind med store støttebeløb fra virksomheder over hele landet. Fra Christiansborg-miljøet markerede Dansk Folkeparti sig med 20.000 kr. i støtte. Ved showets afslutning klokken 23.45 endte det samlede beløb på 110.013.903 kroner.

"Tørken på Afrikas Horn er den værste, vi har set i 60 år. Med tv-showet får hele Danmark mulighed for at bidrage hurtigt. Og hurtig hjælp er dobbelt hjælp i forbindelse med sådan en katastrofe," siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær, der netop nu befinder sig i det sydlige Etiopien.

UNICEF Danmarks generalsekretær Steen M. Andersen supplerer:

Fakta

Støt nu
Sms NØD til 1277 og støt med 150 kr. (+ alm. sms-takst)

Ring 90 56 56 00 og støt med 150 kr.

Bankoverførsel: Reg.nr. 9541 kontonr. 5400023 (Danske Bank)

Giro: 540 0023


Kilde: Afrikanu.dk

"Indsamlingsshowet vil give katastrofen fuld opmærksomhed, og det er der behov for. Millioner af børn har brug for akut hjælp, hvis de skal overleve, og selvom UNICEF allerede nu arbejder i døgndrift, er det ingen hemmelighed, at der er brug for mange flere penge, hvis vi skal nå dem alle," siger han.

De 12 organisationer, der deltager i Afrika NU!-indsamlingen, er: Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Røde Kors, Unicef, Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp, SOS Børnebyerne, Læger Uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Adra Danmark, Caritas, IAS og Plan.

Indsamlingsshowet blev sendt på både TV 2 og DR 1. Kim Bildsøe-Lassen og Jes Dorph-Petersen var værter.

Udgiver: Giv en hjælpende hånd
"Det er vigtigt, at både den enkelte borger og den enkelte virksomhed i Danmark støtter denne livsvigtige sag - Afrikas overlevelse," siger Rasmus Nielsen, udgiver af Altinget.dk, der har doneret 15.000 kroner til Afrika-indsamlingen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00