Stram Kurs har nok underskrifter til at stille op ved folketingsvalget

FOLKETINGSVALG: Det højreekstremistiske parti Stram Kurs har nu indsamlet nok vælgererklæringer til at kunne stille op til det snarlige folketingsvalg, bekræfter ministeriet. Underskrifterne skal dog endeligt godkendes.

Partiet Stram Kurs med den racismedømte advokat Rasmus Paludan i spidsen ser nu ud til at komme på stemmesedlen ved det kommende folketingsvalg.

Partiet har nu mere end de 20.109 erklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til Folketinget, bekræfter ministeriet.

"Økonomi- og Indenrigsministeriet kan bekræfte, at Stram Kurs kl. 7.30 havde indsamlet 20.981 vælgererklæringer, men har fortsat ikke anmeldt sig som opstillingsberettiget," oplyser det i en mail.

Ballade på Nørrebro satte fart i indsamlingen
Efter voldsomme reaktioner på Rasmus Paludans demonstrationer på Nørrebro i København før påske, hvor han blandt andet kastede med en koran, er antallet af underskrifter fra danskere væltet ind.

Rasmus Paludan har åbenlyst snydt med indsamlingen, idet han har set stort på kravet om, at den, der vil støtte partiets opstilling, skal have en uges betænkningstid, fra man udleverer sin mailadresse, til man bekræfter med sin Nemid.

Men ministeriet har ikke kunnet gøre noget ved det.

 

Forrige artikel Hvem stemmer på Elbæk og co.? Her er arketypen på en Alternativet-vælger Hvem stemmer på Elbæk og co.? Her er arketypen på en Alternativet-vælger Næste artikel Hvad står Stram Kurs for? Her er partiets politik Hvad står Stram Kurs for? Her er partiets politik
Interview med Bo Lidegaard: Kauffmanns linje har holdt siden 1940'erne, men blev brudt i april

Interview med Bo Lidegaard: Kauffmanns linje har holdt siden 1940'erne, men blev brudt i april

FIK DU LÆST: Den danske diplomat i USA, Henrik Kauffmann, forhandlede på egen hånd uden mandat fra København, da den danske regering var kontrolleret af den tyske besættelsesmagt. Han lagde grunden til den relation mellem USA, Danmark og Grønland, som blev ændret i foråret i år. Det fortæller historiker Bo Lidegaard i dette interview i anledning af sin bog om Kauffmann, som nu også portrætteres i en ny film.