Stram Kurs har nok underskrifter til at stille op ved folketingsvalget

FOLKETINGSVALG: Det højreekstremistiske parti Stram Kurs har nu indsamlet nok vælgererklæringer til at kunne stille op til det snarlige folketingsvalg, bekræfter ministeriet. Underskrifterne skal dog endeligt godkendes.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Partiet Stram Kurs med den racismedømte advokat Rasmus Paludan i spidsen ser nu ud til at komme på stemmesedlen ved det kommende folketingsvalg.

Partiet har nu mere end de 20.109 erklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til Folketinget, bekræfter ministeriet.

"Økonomi- og Indenrigsministeriet kan bekræfte, at Stram Kurs kl. 7.30 havde indsamlet 20.981 vælgererklæringer, men har fortsat ikke anmeldt sig som opstillingsberettiget," oplyser det i en mail.

Ballade på Nørrebro satte fart i indsamlingen
Efter voldsomme reaktioner på Rasmus Paludans demonstrationer på Nørrebro i København før påske, hvor han blandt andet kastede med en koran, er antallet af underskrifter fra danskere væltet ind.

Rasmus Paludan har åbenlyst snydt med indsamlingen, idet han har set stort på kravet om, at den, der vil støtte partiets opstilling, skal have en uges betænkningstid, fra man udleverer sin mailadresse, til man bekræfter med sin Nemid.

Men ministeriet har ikke kunnet gøre noget ved det.

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00