Sundhedsministeriet ansætter ny pressechef

JOBNYT: Christian Lehmann er ny pressechef i Sundheds- og Ældreministeriet. Han vender dermed tilbage til Slotsholmen, hvor han tidligere har ledet presseafdelingen i Beskæftigelsesministeriet.

Som pressechef i Sundheds- og Ældreministeriet skal Christian Lehmann servicere både Ellen Trane Nørby (V) og Thyra Frank (LA).
Som pressechef i Sundheds- og Ældreministeriet skal Christian Lehmann servicere både Ellen Trane Nørby (V) og Thyra Frank (LA).Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Anders Redder

Det er en erfaren pressemand, der fra 1. juli tiltræder Sundheds- og Ældreministeriet som pressechef.

Christian Lehmann, der tidligere har været pressechef i Beskæftigelsesministeriet, tiltræder posten efter at Thomas Bille Winkel i april forlod ministeriet for at blive spindoktor for innovationsminister Sophie Løhde (V).

"Det er et enormt spændende ressortområde, der i de kommende år vil være genstand for masser af politisk opmærksomhed. Vi skal sikre et velfungerende sundhedsvæsen og en værdig alderdom i lyset af, at der bliver flere og flere ældre. Den udfordring vil jeg gerne være med til at løfte," siger Christian Lehmann til Altinget. 

"Og så er jeg i øvrigt søn af en sygeplejerske og har selv arbejdet som hjemmehjælper, så det er et område, jeg også praktisk har været involveret i før," siger han.

Farvel til LO
Senest har Christian Lehmann, der er uddannet journalist, været forbi LO, hvor han har været pressekonsulent og kommunikationschef. Den nye pressechef har dog savnet at komme endnu tættere på Slotholmens beslutningstagere. 

"Det er altid spændende at være så tæt på beslutningerne som muligt, og derfor ville jeg gerne tilbage til Slotsholmen," siger Lehmann, der foruden tiden i Beskæftigelsesministeriet og LO tidligere har været ansat i Videnskabsministeriet og arbejdet som Christiansborg-journalist for Dagbladet Information.

Som pressechef i Sundheds- og Ældreministeriet skal Christian Lehmann servicere både sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og ældreminister Thyra Frank (LA).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Lehmann

Fhv. kommunikations- og pressechef, Styrelsen for Patientsikkerhed
journalist (DJH 2000)

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)

Thyra Frank

Fhv. ældreminister, MF (LA), fhv. forstander, OK-Hjemmet Lotte (1988-2011)
sygeplejerske (Frederiksberg Sygeplejeskole 1982), diplom i ledelse (Danmarks Sygeplejehøjskole 1991)

0:000:00