Sundhedsministeriet mørklægger forløb om Tandlægeforeningens opsigtsvækkende mail

Hverken Sundhedsministeriet eller Socialdemokratiet vil opklare, hvordan Tandlægeforeningens omstridte forespørgsel om et møde med Magnus Heunicke er havnet i Sundhedsministeriet, efter den oprindeligt blev sendt til erhvervsklubben. Enhedslisten, SF, Venstre og Dansk Folkeparti langer ud efter Socialdemokratiet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ønsker ikke at forklare, hvordan mailen fra den socialdemokratiske erhvervsklub pludselig er endt i Sundhedsministeriet.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ønsker ikke at forklare, hvordan mailen fra den socialdemokratiske erhvervsklub pludselig er endt i Sundhedsministeriet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Hvordan ender en mail fra Tandlægeforeningen til Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK, pludselig i Sundhedsministeriet? 

Det er det helt essentielle spørgsmål, efter Altinget tidligere på ugen kunne afsløre, hvordan Tandlægeforeningen har brugt den socialdemokratiske erhvervsklub til at booke et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Eksperter kalder det nemlig et demokratisk problem, hvis ministeren har givet foreningen fortrinsret på grund af medlemskontingentet på 20.000 kroner.

Men selvom Altinget gentagne gange henover flere dage - både mundtligt og skriftligt - har stillet netop det spørgsmål til Sundhedsministeriet, nægter ministeriet fortsat at opklare, hvordan mailen er endt med at blive journaliseret i ministeriet, så Altinget kunne få aktindsigt i den. 

Mailen fra Tandlægeforeningens daværende topchef, Joakim Lilholt, er sendt til Erhvervsvækst Forum DK, mens en medarbejder fra Socialdemokratiet er CC på mailen. 

Mailen er afsendt 26. juni 2019 - dagen før Magnus Heunicke udnævnes som ny sundhedsminister. 

12. august - omkring halvanden måned senere - besvarer Sundhedsministeriet pludseligt forespørgslen fra Tandlægeforeningen direkte ved at invitere interesseorganisationen til møde 11. september.