Superligaen rykker sidste spillerunde på grund af udsigt til dobbeltvalg

FODBOLD: Den sidste spillerunde i Superligaen bliver flyttet et døgn, sådan at den ikke ramler sammen med både folketingsvalget og europaparlamentsvalget.

FC Midtjylland vandt guldet i 2018. I denne sæson ser det ud til at blive FC København, der i så fald kan få lov til at fejre det et døgn tidligere på grund af risikoen for dobbeltvalg 26. maj.
FC Midtjylland vandt guldet i 2018. I denne sæson ser det ud til at blive FC København, der i så fald kan få lov til at fejre det et døgn tidligere på grund af risikoen for dobbeltvalg 26. maj.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Andreas Arp

Der venter et folketingsvalg lige rundt om hjørnet, men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har endnu til gode at løfte sløret for en valgdato.

Derfor ventes der fortsat i spænding på det valg, der skal afvikles senest 17. juni 2019, og usikkerheden om datoen har nu også ramt den bedste danske fodboldrække.

Da chancen for et dobbeltvalg søndag 26. maj, hvor der er planlagt valg til Europa-Parlamentet, stiger, har Divisionsforeningen nemlig valgt at flytte Superligaens sidste spillerunde.

Kampene skal nu spilles lørdag 25. maj i stedet for søndag 26. maj:

Vi ønsker ikke, at afslutningen på Superligaen med pokal- og medaljeoverrækkelse skal ligge samtidig med et folketingsvalg.

Claus Thomsen
Direktør i Divisionsforeningen

"Vi ønsker ikke, at afslutningen på Superligaen med pokal- og medaljeoverrækkelse skal ligge samtidig med et folketingsvalg. Statsministeren vælger datoen, men da der i forvejen er valg til Europa-Parlamentet søndag 26., og den dato samtidig nævnes som en mulig dato for folketingsvalget, så vælger vi at flytte fodboldens store afslutningsfest til lørdag 25. maj," siger Claus Thomsen, der er direktør for Divisionsforeningen, i en pressemeddelelse.

Det er mere præcist de tre kampe i mesterskabsspillet mellem FC Midtjylland og Esbjerg fB, OB og Brøndby IF og FC København og FC Nordsjælland, der flyttes.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00