Superligaen rykker sidste spillerunde på grund af udsigt til dobbeltvalg

FODBOLD: Den sidste spillerunde i Superligaen bliver flyttet et døgn, sådan at den ikke ramler sammen med både folketingsvalget og europaparlamentsvalget.

Der venter et folketingsvalg lige rundt om hjørnet, men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har endnu til gode at løfte sløret for en valgdato.

Derfor ventes der fortsat i spænding på det valg, der skal afvikles senest 17. juni 2019, og usikkerheden om datoen har nu også ramt den bedste danske fodboldrække.

Da chancen for et dobbeltvalg søndag 26. maj, hvor der er planlagt valg til Europa-Parlamentet, stiger, har Divisionsforeningen nemlig valgt at flytte Superligaens sidste spillerunde.

Kampene skal nu spilles lørdag 25. maj i stedet for søndag 26. maj:

"Vi ønsker ikke, at afslutningen på Superligaen med pokal- og medaljeoverrækkelse skal ligge samtidig med et folketingsvalg. Statsministeren vælger datoen, men da der i forvejen er valg til Europa-Parlamentet søndag 26., og den dato samtidig nævnes som en mulig dato for folketingsvalget, så vælger vi at flytte fodboldens store afslutningsfest til lørdag 25. maj," siger Claus Thomsen, der er direktør for Divisionsforeningen, i en pressemeddelelse.

Det er mere præcist de tre kampe i mesterskabsspillet mellem FC Midtjylland og Esbjerg fB, OB og Brøndby IF og FC København og FC Nordsjælland, der flyttes.

Forrige artikel Overblik: Her taler politikerne 1. maj Overblik: Her taler politikerne 1. maj Næste artikel Husker du? Her er de 100 vigtigste begivenheder fra valgperioden Husker du? Her er de 100 vigtigste begivenheder fra valgperioden
Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

BREXIT: Et flertal i det britiske underhus har stemt for en lov, der betyder, at den nye Brexit-aftale først kan godkendes, når al nødvendig lovgivning er på plads. Det betyder også, at den britiske premierminister Boris Johnson er nødt til at bede EU om en forlængelse.