Om  
Michael Jacobsen
Lizette Risgaard

Suspenderet FH-direktør fratræder sin stilling

Tidligere FH-direktør Michael Jacobsen fratræder. Han var suspenderede FH-direktør indtil mandag eftermiddag, hvor han og Fagbevægelsens Hovedorganisation indgik en gensidig aftale om Jacobsens aftrædelse.

Michael Jacobsen var FH’s øverste administrative chef, der blandt andet havde til ansvar at rådgive Lizette Risgaard. Han blev hjemsendt for at undgå inhabilitet i undersøgelsen. 
Michael Jacobsen var FH’s øverste administrative chef, der blandt andet havde til ansvar at rådgive Lizette Risgaard. Han blev hjemsendt for at undgå inhabilitet i undersøgelsen. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Den suspenderede FH-direktør Michael Jacobsen og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har indgået en gensidig aftale om Jacobsens aftrædelse.

Det fremgår af en pressemeddelese FH udsendte mandag eftermiddag.

Michael Jacobsens afsked kommer kort forinden FH afholder ekstraordinær kongres 7. september 2023, hvor de vil udvælge en ny formand. Indtil da vil  Peter Nisbeth forsætte som konstituerede direktør.

Beslutningen om Jacobsens hjemsendelse blev truffet på baggrund af Lizette Risgaard-sagen, som i starten af maj, blev anklaget for angiveligt upassende adfærd.

Michael Jacobsen var FH’s øverste administrative chef, der blandt andet havde til ansvar at rådgive Lizette Risgaard om politiske og organisatoriske spørgsmål.

Michael Jacobsen blev ansat af Lizette Risgaard i 2015. 

Michael Jacobsen blev suspenderet i starten af maj og indtil en advokatundersøgelse om krænkende adfærd var færdig. Hjemsendelsen sker ikke på baggrund af krænkende adfærd fra direktørens side, men for at undgå inhabilitet i undersøgelsen.

Advokatundersøgelsen, som blev foretaget af Kromann Reumert, vurderede 4. august, at den tidligere formand for FH har ikke gjort noget ulovligt, men hun har i flere tilfælde opført sig grænseoverskridende eller upassende.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Jacobsen

Direktør, Ansatte Tandlægers Organisation, fhv. direktør, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), formand, A4 Medier
cand.jur. (Københavns Uni., 1988)

Lizette Risgaard

Fhv. formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
kontorfunktionær (Handelsskole), lederuddannelse, MPA

0:000:00