Svenske borgerlige søger inspiration hos Støjberg

INSPIRATIONSTUR: Det svenske parti Moderaterna ser gerne, at Sveriges udlændingepolitik bliver strammet før næste valg. Onsdag var partiet på besøg hos den danske udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Foto: Screendump fra TV 2 News
Cecilie Gormsen

Sveriges største borgerlige parti, Moderaterna, var onsdag på inspirationstur til Danmark. Her besøgte næstformand Elisabeth Svantesson den danske udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) over en kop kaffe.

Det svenske borgerlige parti vil nemlig gerne lære af Danmark, inden Moderaterna præsenterer sit udspil til en strammere svensk udlændingepolitik før næste riksdagsvalg.

Ifølge Elisabeth Svantesson står Sverige med store udfordringer, og 2016 bliver endnu et svært år. Hun peger samtidig på, at nogle af de danske stramninger kan være med til at få flygtninge til at vælge andre EU-lande.

”Vi vil gerne lære mere om, hvordan Danmark håndterer disse udfordringer. Moderaterne mener, at vi har brug for et reelt flygtningestop i Sverige, fordi både skoler og migrationsverket simpelthen ikke kan løse deres opgave længere,” siger Elisabeth Svantesson til TV 2.

Hun understreger dog, at ikke alle danske tiltag og stramninger vil have grobund i Sverige. For eksempel ser hun ikke, at den såkaldte smykkelov bliver en del af den svenske udlændigepolitik.

”Jeg synes ikke, at det er rigtigt at tage værdigenstande fra individer, som kommer. Det er deres egne ting,” siger Elisabeth Svantesson.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg hæftede sig efter mødet ved, at selvom Danmark og Sverige har ført en meget forskellig udlændingepolitik, nærmer de to lande sig hinanden. Derfor vil de nordiske lande ifølge Inger Støjberg fremover komme til at samarbejde mere om flygtningespørgsmålet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)









0:000:00