Se listen: Her er de 25 statslige arbejdspladser med det højeste sygefravær

De ansatte i landets departementer og styrelser havde i snit to sygedage mere sidste år sammenlignet med 2021. Se de 25 steder, hvor sygefraværet var højst.

Samtlige departementer ligger under gennemsnittet på de 10,6 sygefraværsdage for 2022, men næsten alle har oplevet stigninger.
Samtlige departementer ligger under gennemsnittet på de 10,6 sygefraværsdage for 2022, men næsten alle har oplevet stigninger.Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

De ansatte i ministerierne meldte sig mere syge sidste år.

Sygefraværet lå i gennemsnit på 10,6 dage pr. årsværk for statsinstitutioner under ét mod et fravær på 8,6 i 2021.

Stigningen kan hænge sammen med den tredje smittebølge for corona, forklarer Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

“Det bemærkes, at covid-19 pandemien har haft betydning for antallet af sygemeldinger i årene 2020, 2021 og 2022, herunder den tredje smittebølge, der fandt sted primo 2022 og dermed er indeholdt i opgørelsen for 2022,” skriver styrelsen.

Altinget har desuden fået en oversigt over sygefraværet for fuldtidsbeskæftigede fordelt på de enkelte departementer og styrelser.

Her har blandt andre Erhvervsstyrelsen, Socialstyrelsen, Statens Serum Institut, Ankestyrelsen, Vurderingsstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen oplevet mærkbare stigninger. 

I Statens It meldte de ansatte sig i snit syge 12 dage sidste år mod 6,5 dage i 2021.

“Statens It tager sygefravær meget alvorligt – det har stor betydning for vores medarbejdere, vores kunder og vores opgavevaretagelse. Helt overordnet, så er sygefraværet i 2021 under Corona-hjemsendelserne usædvanligt lavt – så stigningen i 2022 er ikke så voldsom, som den ser ud. Og vi kan se på vores tal, at den falder igen i 2023, så det går heldigvis den rigtige vej,” lyder det fra vicedirektør Henrik Ravn i en skriftlig kommentar.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00