Tandlæger vil ud af S-erhvervsklub hurtigst muligt: "De rige kan betale sig foran i køen, og det er problematisk"

Tandlægeforeningens formand kendte ikke til medlemskab af S-erhvervsklub, før organisationen skilte sig af med sin direktør i foråret 2021. "Det burde ikke være nødvendigt at betale til en erhvervsklub for at få et møde med ministeren," siger Susanne Kleist.

For 20.000 kroner kan virksomheder og interesseorganisationer blive medlem af Socialdemokraternes erhvervsklub, hvor blandt andet statsminister Mette Frederiksen (S) møder op og fortæller om regeringens politik.
For 20.000 kroner kan virksomheder og interesseorganisationer blive medlem af Socialdemokraternes erhvervsklub, hvor blandt andet statsminister Mette Frederiksen (S) møder op og fortæller om regeringens politik. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Tandlægeforeningens forbindelse til Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK, skal afbrydes straks. 

Det vil Tandlægeforeningens formand, Susanne Kleist, personligt tage hånd om. 

Det slår hun fast, efter Altinget har afsløret, hvordan Tandlægeforeningens tidligere topchef, Joakim Lilholt, i sommeren 2019 brugte interesseorganisationens medlemskab i erhvervsklubben til at arrangere et møde "hurtigst muligt" med den nye sundhedsminister, Magnus Heunicke (S).

Formanden mener ikke, at det skal være pengene, der er afgørende for, om man kan tale med en politisk ordfører eller minister.

"Alle bruger deres forbindelser til at hoppe foran i køen. Men forskellen her er, at de rige kan betale sig foran i køen, og det er problematisk i forhold til vores demokrati," siger hun.

Ifølge Susanne Kleist gik det først op for Tandlægeforeningen, at interesseorganisationen var medlem af både Erhvervsforum Vækst og Venstres erhvervsklub, Den Liberale Erhvervsklub - hvilket koster et årligt kontingent på omkring 20.000 kroner for hver klub - i forbindelse med, at foreningen i februar afbrød samarbejdet med sin topchef gennem 12 år, Joakim Lilholt.

"Jeg har mødtes med Magnus Heunicke en enkelt gang, da han blev sundhedsminister," siger hun og fortsætter:

"Vi er både medlem af den røde og blå erhvervsklub. Det var ikke noget, jeg var bekendt med. Det var noget, som den daværende direktør valgte at være."