Tesfaye om skolers senere mødetider for teenagere: “Pilen peger på forældrene”

Skoler rundt i landet indfører senere mødetider for at imødekomme unges mangel på søvn. Men børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye mener ikke, at det er skolernes ansvar.  

Mattias Tesfaye (S) mener, at ansvaret for sengetider ligger hos forældrene. 
Mattias Tesfaye (S) mener, at ansvaret for sengetider ligger hos forældrene. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Frida Flinch

Skolerne kan ikke løse alle problemer. 

Det mener børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), der er skeptisk over for, at flere skoler har besluttet at ringe senere ind for de ældste elever, så de kan sove længere. Det siger han til DR

”Pilen peger på forældrene. Vi bliver nødt til at sige til de unge, at der er noget, der hedder sengetid, hvor man slukker sin mobil og lægger sig til at sove. Det ansvar ligger på forældrene,” siger ministeren til DR.  

Årsagen til at flere skoler har besluttet at indføre to mødetider er, at unge ikke får nok søvn. 

Teenageres indre ur flytter sig nemlig ifølge humanbiolog og søvnforsker Birgitte Kornum op til en time i forhold til børn og voksne, udtaler hun til DR

Og det er da også skolerne og kommunernes eget valg, om de ønsker at udskyde dagen med en time for eleverne. Hvis skolen mener, at det er en god løsning for lærere og unge, ser Mattias Tesfaye ikke et problem i det, fortæller han til DR.   

Det vigtigste er, at skoletiden ligger mellem klokken 8-16, og at eleverne får det lovpligtige antal timer, understreger ministeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00