Thorning får internationalt topjob i London

JOBNYT: Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt skal være international chef for Save the Children i London. Lars Løkke Rasmussen ønsker tillykke og kalder hende en stærk stemme.

Efter at være blevet forbigået som FN's nye flygtningehøjkommissær vinker tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu alligevel farvel til dansk politik til fordel for et nyt internationalt topjob.

49-årige Helle Thorning Schmidt skal nemlig være ny international chef for Save the Children, der på dansk er kendt som Red Barnet.

Det meddeler Thorning selv på sin facebookside. 

"Fra april skal jeg være direktør for Internationalt Red Barnet. Det er jeg dybt beæret over. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært, og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål," skriver hun og fortsætter: 
"Jeg kan ikke forestille mig en bedre sag, og jeg ser frem til at arbejde sammen med vores engagerede medarbejdere i hele verden."

Kære facebook-venner. Fra april skal jeg være direktør for Internationalt Red Barnet. Det er jeg dybt beæret over. Børns...

Posted by Helle Thorning-Schmidt on Wednesday, 13 January 2016

Som direktør for Save the Children skal Helle Thorning-Schmidt kæmpe for børns rettigheder. Organisationen arbejder i 120 lande og var i 2014 i kontakt med 55 millioner børn verden over. 

Organisationen har sit hovedsæde i London, og stillingen som øverste leder har været ledigt siden nytår, hvor den tidligere direktør Jasmine Whitbread forlod det.

I den danske afdeling af Save The Children vækker udnævnelsen glæde: 

"I Red Barnet glæder vi os over, at valget er faldet på en så stærk dansk profil. Jeg er overbevist om, at Helle Thorning Schmidt med sin store erfaring og internationale gennemslagskraft kan skabe mærkbare forbedringer for de dårligst stillede børn, siger Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm i en pressemeddelelse.

Han peger på, at mange børn rammes af krige og naturkatastrofer og derfor har organisationen brug for en leder med handlekraft og internationalt lederskab.  

Flere missede topjob
Helle Thorning-Schmidt var i efteråret i spil til posten som FN's flygtningehøjkommissær, måneder efter at Lars Løkke Rasmussen havde præsenteret hende som Danmarks kandidat til posten, måtte hun se jobbet gå til italienske Filippo Grandi. Og tilbage i 2014 blev Thornings navn igen og igen nævnt som kandidat til posten som formand for Det Europæiske Råd. Den post gik dog til polske Donald Tusk.

Helle Thorning-Schmidt har siddet i Folketinget siden 2005, og inden da sad hun en enkelt periode som europaparlamentsmedlem i Bruxelles. I 2005 blev hun valgt som ny formand for Socialdemokraterne, og i 2011 overtog hun nøglerne til Statsministeriet, da hun som den første kvinde nogensinde blev dansk statsminister.

Tillykke fra Løkke
Efter folketingsvalget i juni skiftede regeringsmagten, og selvom Socialdemokraterne ved valget gik frem, forlod Helle Thorning-Schmidt posten som formand. Hun har siden været medlem af Præsidiet og haft plads i Udenrigspolitisk Nævn. 

Hendes efterfølger på statsministeposten, Lars Løkke Rasmussen (V), ønsker hende på Facebook tillykke med det nye job.

 

Vil gerne ønske min efterfølger og forgænger tillykke med den meget vigtige post som direktør for Save the...

Posted by Lars Løkke Rasmussen on Wednesday, January 13, 2016


Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), glæder sig over, at det denne gang lykkedes Helle Thorning at få det job, hun gik efter. Overfor DR undrer hun sig dog over, at Thorning og andre forlader Folketinget i utide.

"Det er lidt underligt, når folk er valgt, for hun er jo folkevalgt og sidder på et mandat, at de så lige pludselig pist er væk. Det har jeg syntes med alle, hvis de lige pludselig gik midt i en periode. Men så kommer der en stedfortræder ind, og vi får en ny i præsidiet. Så går livet videre," siger Pia Kjærsgaard til DR.

Når Helle Thorning-Schmidt forlader Folketinget, vil hendes plads blive overtaget af Lars Aslan Rasmussen (S), der er førstesuppleant i Københavns Storkreds.

Forrige artikel EU-Kommissionen starter undersøgelse af polsk regering EU-Kommissionen starter undersøgelse af polsk regering Næste artikel Museer slår rekord: Gæsterne myldrer ind Museer slår rekord: Gæsterne myldrer ind