Thulesen Dahl revser københavneriet

FOLKEMØDE: DF-formanden angreb den københavnerfikserede presse på sin partiledertale på hovedscenen lørdag. ”Vi skal til at se på Danmark som et hele,” fastslog Kristian Thulesen Dahl.

Toke Gade Crone KristiansenRasmus Dahl Løppenthin

Vi ønsker at få mentaliteten ændret i det her samfund, så man tænker på Danmark som et hele. At man tænker på alle danskeres udfordringer - hvor end man bor - i stedet for alene at se det hele fra hovedstaden.

Kristian Thulesen Dahl
Formand, Dansk Folkeparti

Der var ikke øje tørt, da Tina Siels version af ”Bornholm, Bornholm, Bornholm” mundede ud i en duet med DF-formand Kristian Thulesen Dahl på vokal bas.

Blå bloks stærke mand indtog lørdag hovedscenen på Folkemødet i Bornholm, ulasteligt klædt i hvid, sirligt strøget skjorte.

”Vi er så glade for at være her,” sagde han smilende.

Og begejstringen var gengældt, især blandt de 20 medrejsende fans, der blafrede ivrigt med de medbragte papirflag.

Og så kom opsangen til det københavnerfikserede mediekorps.

”Der var en vejrdame på TV i sidste uge, som kiggede på vejret over Bornholm,” indledte han.

”Og da hun så var færdig sagde hun: Hvis vi så ser på vejret herhjemme.”

Underforstået, at vejr-værten øjensynligt ikke betragtede Bornholm som en del af Danmark.

”Jeg ved godt, at der fra hovedstaden kan virke lidt langt til Bornholm. Men der er altså et problem her,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Urimelig ulighed i velfærden
Men det er ikke kun det danske pressekorps, der er problemet. Ifølge Thulesen Dahl er landet i det hele taget ramt af en negativ bølge af københavneri.

”Vi ønsker at få mentaliteten ændret i det her samfund, så man tænker på Danmark som et hele. At man tænker på alle danskeres udfordringer – hvor end man bor – i stedet for alene at se det hele fra hovedstaden,” sagde han.

Skævvridningen skaber urimelige forskelle i borgernes velfærd, lød det.

”Ældreplejen er forskellig alt afhængig af, om man bor i Nordsjælland eller en af de kommuner, der har svært ved at få økonomien til at række,” sagde han.

DF-formanden pointerede samtidig, at landlig idyl har en unik værdi, som vi bør værdsætte mere.

”Det kan være, at børnene spiller lidt mere bold på plænen end film på iPhonen. Jeg ved det ikke. Men jeg tror faktisk, at det nære samfund gør, at vi kommer tættere på hinanden,” sagde han.

Skal cykle Danmark rundt
Folkemødet slutter søndag. Umiddelbart efter Allinges demokratifest lukker ned for år, sætter Kristian Thulesen Dahl sig i sadlen sammen med andre ambitiøse cyklister. De skal cykle Danmark rundt og starter på Bornholm i øst, fortsætter til Gedser i Syd henover Blåvand i Vest og slutter i det nordligste nord Skagen på fredag.

Man vil sætte fokus på, at der ikke behøver være så stor forskel på land og storby i så lille et land som Danmark.

”Tanken er at komme rundt i et land, hvor det spirer af glæde og optimisme, men også vise, at vi faktisk er et land, hvor man godt kan komme rundt på relativt kort tid – endda på cykel,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Du kan se hele Kristian Thulesen Dahls tale her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00